Liceul Teoretic "Callatis", partener eTwining

414
Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia, la inițiativa prof. Vianora Avădănei și a prof. Livia Costache, a devenit partener într-un proiect eTwining, parte a programului Comenius, al Uniunii Europene, destinat școlilor. Proiectul "Let’s discover new places" vrea să atragă atenția participanților asupra importanței învățării limbilor străine, să descopere asemănările și deosebirile dintre popoare, să promoveze respectul pentru stilul de viață și tradițiile altor țări.

Cei 17 parteneri din 11 țări vor promova istoria și cultura propriului oraș și a țării în care trăiesc, îmbunătățindu-și în același timp abilitățile de a folosi limba engleză și tehnologia IT. Jurnalul proiectului cuprinde activități ca: "Legende ale orașului", "Mâncare tradițională", "Cântece și dansuri populare", "Costume populare", "Istoria orașului", care vor ajuta elevii să cunoască mai multe atât despre orașul în care trăiesc ei, cât și despre orașele în care locuiesc partenerii lor europeni.

Elevii callatieni vor avea astfel oportunitatea de a lega prie-tenii cu tineri din cele 11 țări implicate în proiect și de a fi parteneri egali la crearea unei Europe unite în diversitatea ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 20 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Intrare gratuită la Cityplex !
Pagina a fost generata in 1.4975 secunde