Liceul Internațional de Informatică, palmares impresionant

586
Liceul Internațional de Informatică, palmares impresionant - liceuinformatica-1335448945.jpg
La începutul acestei luni, Cristian Ghiță și Tiberiu Florian Vlad, din clasa a IX-a a Liceului Internațional de Informatică din Constanța, alături de prof. coordonator Nebi Sevim Ilker, au participat la Baku, Azerbaijan, la cea de-a șaptea ediție a concursului INEPO Euroasia (International Environmental Project Olympiad). După cum declara consilierul de imagine al instituției, Ioana Stochița, Proiectul "Oil spill cleaner" reprezintă munca băieților din ultimele luni și propune o metodă mai eficientă de curățare a apelor de uleiurile care pot dăuna mediului. Din cele peste 250 de echipe din 42 de țări participante, echipa liceului constănțean a obținut medalia de bronz la categoria Environment.

Tot în perioada vacanței de Paști, Ergean Ismail, din clasa a X-a, a obținut o medalie de bronz la concursul Dreamline (International Design Olympiad), la Ankara, Turcia, cu proiectul "Induction heating kettle", realizat sub îndrumările prof. Turgay Uzuncakmak. Ideea fierbătorului care funcționează pe bază de inducție i-a venit din dorința de a grăbi timpul de fierbere al apei și nu a fost nevoie de mult pentru a transforma această idee în realitate și pentru a o perfecționa pentru participarea la concursuri.

Elevul Ergean a obținut cu același proiect și Premiul "Procopiu" și calificarea la etapa națională din iunie la Vatra Dornei, la categoria Fizică pe calculator. De asemenea, același proiect a câștigat medalia de aur la concursul FirSTep ce a avut loc la București, concurs de proiecte organizat în cadrul Instituțiilor Lumina de Învățământ și care constituie etapă de calificare și pregătire pentru elevii care doresc să participe la concursuri internaționale.

Același interlocutor a declarat că elevii Liceului Internațional de Informatică nu se opresc aici, alte cinci echipe de elevi calificându-se la IYIPO, Gurcistan, în perioada 27-29 aprilie, I-SWEEP, USA și E-Biko, Turcia, în luna mai, și Genius, USA, în luna iunie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4343 secunde