Liceul de Telecomunicații, în cărți pentru reabilitare. "Arată ca după Războiul de Independență"

871
Liceul de Telecomunicații, în cărți pentru reabilitare.

Articole de la același autor

La ora actuală, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța se prezintă ca o școală serioasă, cu rezultate deosebite, și aici le amintim doar pe cele de la examenul de Bacalaureat din ultimii ani, când elevii au promovat în procent de peste 85%. Cu toate acestea, unitatea de învățământ suferă din cauza condițiilor pe care le oferă cursanților săi, dorind să le ofere tot ce este mai bun.


Directorul liceului, prof. Andra Șandru spune că au fost anunțați de acum trei ani de către Primăria Municipiului Constanța că sunt incluși în lista unităților școlare care vor beneficia de fonduri europene pentru reabilitare și așteaptă cu nerăbdare ca liceul să arate altfel.


"Deja am văzut că la ultima ședință a CL a fost alocată o sumă importantă pentru acest lucru și sperăm ca la începutul noului an bugetar să putem demara lucrările și să reabilităm acest corp de clădire, și, desigur, să îl dotăm. În anul școlar trecut ne-am întâlnit cu arhitectul care se va ocupa de recompartimentări și care va avea în vedere și reamenajarea unor ateliere, unor spații speciale, astfel încât această clădire să poată corespunde, din toate punctele de vedere, unui învățământ modern. Din câte știu eu, la un moment dat, a fost făcut și un studiu de fezabilitate, a existat chiar un proiect de extindere al școlii, cu patru săli de curs, dar în lipsa fondurilor s-a renunțat. Între timp, s-a început și reabilitatea internatului, dar acesta și cantina au intrat în conservare. La un moment dat, internatul a beneficiat de lucrări de modernizare, care s-au finalizat brusc, atunci când s-au tăiat fondurile. Nu știu cum s-a gândit la acel moment modernizarea, dar s-a început cu reabilitarea de la subsol și s-a reușit doar compartimentarea parterului și a etajului I. Din păcate, la celălalt etaj, instalațiile sunt desfăcute, iar totul arată ca după Războiul de Independență", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul liceului, prof. Andra Șandru.


Cadrul didactic a precizat că, inițial, administrația locală s-a gândit la ei pentru modernizare. Mai exact, acest proiect european să cuprindă modernizarea căminului și a cantinei, dar și a acestui corp de clădire, însă din anumite rațiuni financiare, probabil, proiectul s-a limitat la corpurile de liceu, spune managerul. 


Între timp, elevii învață în aceleași condiții de acum 20 de ani. Parchetul este vechi, mobilierul la fel, iar în mare parte totul ne amintește de sfârșitul anilor 90 și începutul lui 2000. Cu toate acestea, elevii își văd de treabă și învață. 
"Avem aceste domenii de pregătire, care sunt foarte căutate pe piața muncii, în domeniul electric, Electronică- Automatizări. Faptul că sunt căutate este demonstrat și de interesul manifestat de partenerii noștri economici, cu care avem încheiate și contracte de instruire practică pentru elevi, unde elevii au primul lor contact cu viața reală", a completat prof. Șandru. 
Dintre activitățile practice ale elevilor amintim realizarea schemelor de putere și de forță ale unui motor asincron trifazat, programarea unui variator de frecvență pentru pornirea temporizată, schimbarea sensului de rotație și oprirea temporizată a motorului, într-un ciclu prestabilit, realizarea schemelor electrice corespunzătoare instalațiilor fotovoltaice, realizarea unei scheme electrice cu panouri solare, acumulatori și invertor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3642 secunde