Liceenii se pot pregăti pentru Bac cu profesori de la "Ovidius"

600
Liceenii se pot pregăti pentru Bac cu profesori de la

Articole de la același autor

Profesorii Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța (UOC) vin în sprijinul elevilor claselor a XII-a, care vor susține în vară examenul de Bacalaureat la Istorie. Aceștia vor organiza începând de sâmbătă, 11 aprilie, cursuri online, pentru a-i ajuta pe liceeni la această disciplină. Activitățile de pregătire vor avea loc numai în zilele de sâmbătă, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie, între orele 10.00 și 12.00. Tot ceea ce trebuie să facă viitorii absolvenți este să se înscrie, accesând următoarea adresă: https://forms.gle/DYnBynYgFUwqYQBQ7.

Elevii înscriși în program vor interacționa online, prin intermediul platformei Webex, cu lect. univ. dr. Gabriel Stelian Manea, cadru didactic al Facultății de Istorie și Științe Politice.

De ce s-a luat această decizie? "În astfel de vremuri, solidaritatea de care suntem capabili fiecare își dă proba ultimă. Fiecare dintre noi, individual sau instituțional, are o datorie umană de a se face util acolo unde se pricepe și unde crede că poate să ajute. Dacă nu o vom face acum, cum vom putea să privim în urmă mai târziu? Ca mulți dintre noi, elevii de liceu ai claselor a XII-a sunt frământați de întrebări la care nu au răspuns, de neliniști și îngrijorare. Pentru ei, incertitudinea viitorului poate părea mai acută, dat fiind că, în condiții normale, acum s-ar fi aflat în plină pregătire a examenului de Bacalaureat. De aceea, mulți dintre ei simt nevoia de a nu abandona, de a păstra contactul cu școala, cu cartea, cu tensiunea și emoția unui examen. Până acum, 219 elevi din toată țara au completat formularul de înscriere la orele de pregătire organizate de Facultatea de Istorie și Științe Politice", a declarat pentru "Cuget Liber", lect. univ. dr. Gabriel Stelian Manea.

Profesorul a precizat că pentru a răspunde acestei nevoi, câteva facultăți din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța au pregătit un program de pregătire a elevilor pentru examenul de Bacalaureat 2020, iar Facultatea de Istorie și Științe Politice este una dintre acestea.

Pentru disciplina Istorie, temele propuse sunt selectate din programa examenului: Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc (secolele IX-XVIII); Statul român modern: de la proiect politic la realizarea României Mari. (secolele XVIII-XX); Secolul XX - între democrație și totalitarism. Ideologii și practici politice în România și în Europa; România postbelică. Stalinism, național-comunism și disidență anticomunistă; Construcția democrației postdecembriste. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0917 secunde