Lecție model de religie, la Liceul Teoretic "George Călinescu"

664
Lecție model de religie, la Liceul Teoretic

Articole recomandate

Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, o activitate închinată Nașterii Domnului, la care a fost invitat Înaltpreasfințitul Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului.


Activitatea a fost coordonată de profesorul de religie Edvica Popa și s-a desfășurat în două etape: prezentarea unor teme din Vechiul Testament, prin intermediul unor metode și strategii moderne și realizarea unei lecții model pentru toți invitații de către profesorul de religie Adriana Argatu.


Elevii au fost foarte activi, dornici să cunoască și să descopere tainele Vechiului Testament. IPS Teodosie a purtat un dialog cu aceștia, le-a vorbit despre importanța sărbătorilor creștine și a colindelor. Liceenii și-au exprimat curiozitatea în legătură cu scopul vieții creștine, importanța Postului Crăciunului, Sfânta Împărtășanie, Sfânta Taină a Spovedaniei, existența lui Dumnezeu.


"Sărbătorile creștine trezesc rezonanțe affective de înaltă sensibilitate și de puternică intensitate, creând o atmosferă de bucurie și un farmec cu totul specifice în trăirea religioasă", este de părere prof. Edvica Popa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3279 secunde