Lansare de carte post-mortem. In memoriam prof. dr. Virgil Coman

541
Lansare de carte post-mortem. In memoriam prof. dr. Virgil Coman - lansaredecarte-1575834011.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) va găzdui miercuri, 11 decembrie, începând cu ora 12.00, lansarea volumului "Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea – Meglenoromânii", o lucrare specială a regretatului istoric constănțean prof. dr. Virgil Coman. 


Volumul va fi prezentat de prof. dr. Robert Stănciugel, istoric, coordonator editorial și de către invitații săi. Moderatorul evenimentului va fi dr. Lavinia Dumitrașcu, iar cuvântul de deschidere va aparține dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul MINAC. 
"Tot ce putem spune despre acești frați ai noștri, este că întru nimic nu ne deosibesc de restul Românilor, sunt niște harnici muncitori, îndrăzneți negustori, foarte deștepți, lucru pe care l-am putut constata și la Bitolia, cât am fost director și profesor de liceu, anii 1895-1897, unde elevii din Meglenia se disting prin a fi printre primii în clasă, atât la învățătură, cât și la purtare; plăcuți la chip, cu o înfățișare de trup bărbătească, așezați și flegmatici, buni și ospitalieri ca toți Românii", spunea Pericle Papahagi, în lucrarea "Românii din Meglenia" (anul 1900). Potrivit organizatorilor, cartea ar fi lucrarea de disertație a fostului șef ale Arhivelor constănțene, care a decedat în urmă cu aproximativ trei ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Decembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.1642 secunde