Lacrimi de bucurie, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Elevi "Aplauze"

337
Lacrimi de bucurie, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Elevi

Articole de la același autor

După patru zile de spectacol, Festivalul Internațional de Teatru pentru Elevi "Aplauze" a tras cortina peste cea de-a XI-a ediție. A fost multă bucurie, entuziasm, energie tinerească și emoție. 


Elevii din trupele înscrise în concurs au participat la ateliere de arta actorului și de lupte scenice, unde au fost îndrumați de maeștri ai teatrului. Momentul premierii a adus lacrimi de bucurie pentru unii, zâmbete resemnate pentru alții, dar pentru toți, în egală măsură, dorința de a merge mai departe pe această cale a transmiterii emoției. În urmă rămân prietenia, visarea, soarele și mult entuziasm. 


Trofeul ediției a fost câștigat de trupa "Chișinău" a Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău, cu piesa "Romeo și Julieta", de William Shakespeare. Premiul întâi a fost revendicat de trupa "As" a Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din București, cu piesa "Visul", adaptare după "Visul unei nopți de vară". Pe locul al doilea în topul juriului s-a aflat trupa "Chaplin" din București, cu piesa "Magazinul de sinucideri", de Jean Teule, după Matei Vișniec, iar pe locul al treilea a fost trupa "Ștefan Iordache", de la Centrul cultural "Ștefan Iordache", din sectorul 5, București, cu piesa "Zidul" (text colectiv). 


De asemenea, juriul a acordat și patru premii speciale. Premiul pentru originalitate a fost câștigat de trupa "As", pentru piesa "Visul", iar Premiul profesorului a fost obținut de trupa "Chișinău". Trupa "Chaplin" a primit Premiul pentru scenografie, iar trupa "Chișinău" a primit Premiul pentru costume. 


Și elevii cei mai talentați au primit premii de interpretare. Este vorba despre Alexandru Dedu, de la trupa "Arthesium" (București), Cristina Petre - trupa "Chaplin", Uros Davidovic, Sava Jevtic, Marija Marinkovic, Milica Lolic  - trupa "The English Theatre Group" (Serbia), Ștefana Radu, Cristian David, Ingrid Hobjilă, Ioana Sorescu, Luca Preda - trupa "As", Iustin Danalache - trupa "The Knockers" (Suceava), Alexandra Radu - trupa "Insideout" (București), Cristina Lungu, Adelina Zagoreț, Adrian Andronachi - trupa "Chișinău", Jelena Vasic, Dusica Ignjatijevic - trupa "English Drama" (Serbia), Daria Brojban - trupa "Ștefan Iordache" (București), Eugen Botnaru - trupa "Noi" (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța), Irina Katz și Edy Biliboc - trupa "Nobody’s Group" (Bacău). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3617 secunde