Laborator astronomic la Liceul Teoretic "Ovidius", dotat cu cel mai modern telescop al momentului

730
1

Articole de la același autor

Elevii de la Liceul Teoretic "Ovidius" sărbătoresc, zilele acestea Săptămâna Mondială a Spațiului. Evenimentele festive au debutat încă de luni, 9 octombrie, când s-a desfășurat concursul de proiecte științifice cu denumirea "Explorând noi lumi în spațiu". La activitate au participat elevii claselor a X-a și a XI-a, coordonați de prof. Cristinel Maga și prof. Camelia Ignat, alături de directorul liceului, prof. Cristina Anghel.


Din juriul concursului a făcut parte și Constanța Diamandi, muzeograf la Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.


Activitățile au continuat cu expoziția de machete, afișe și pictură dedicate Săptămânii Mondiale a Spațiului, concentrată, în mod special, pe descoperirea planetei Marte și viitoarea colonizare a acesteia. Cel mai așteptat eveniment a fost însă inaugurarea noului laborator de astronomie al liceului, "Sprestele.ro", unde grupe de elevi interesați de studiul astronomiei și de realizare a proiectelor NASA își vor putea desfășura activitatea cu cele mai bune și moderne mijloace.


Investiție de peste 35.000 de lei


Noul laborator este echipat cu trei telescoape, dintre care cel mai modern este un telescop Meade ACF-SC 203/2000 Light Switch GoTo, complet automatizat. Pe lângă acestea, laboratorul mai beneficiază de accesorii moderne de fotografiere a spațiului, un aparat foto digital și o cameră CCD de înaltă rezoluție, hărți și atlase stelare, cărți de specialitate, sistem de videoproiecție și un simulator al sferei cerești, o rețea de 21 de calculatoare, stații grafice, server de rețea, laptopuri, PC-uri.
Investiția de peste 35.000 de lei a fost posibilă cu ajutorul unei sponsorizări. 


"Am dorit, în primul rând, să rezolvăm problema elevilor noștri care au cursuri opționale de astronomie și a celor care se pregătesc pentru proiectele NASA. Însă, la sfârșitul săptămânii, doamna director, împreună cu un grup de premianți din anii trecuți, organizează și un cerc de astronomie, în vederea pregătirii pentru olimpiade. Deocamdată au acces elevii din liceul nostru și cei din echipele pentru NASA, dar dacă sunt elevi și din alte școli care sunt interesați să participe la cerc sau să vadă laboratorul, o pot face, supravegheați de alți profesori", a declarat, pentru Cuget Liber", prof. Cristinel Maga, coordonatorul echipelor care pregătesc proiecte NASA.


Comentează știrea

licean
12 octombrie 2017
astronomie

Vreau la Ovi!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde