Din a doua zi de înscrieri

La Universitatea "Ovidius", locurile fără taxă s-au epuizat

1143
1
Cel mai probabil ca urmare a campaniei de promovare susținută ca o adevărată instituție academică și în județele limitrofe, Universitatea "Ovidius" a reușit să înregistreze un record în ciuda numărului mic de absolvenți de liceu care au trecut anul acesta cu bine de examenul de bacalaureat.

Cele 1.300 de locuri fără taxă puse la dispoziție pentru anul universitar 2012-2013 au fost ocupate încă de marți, 17 iulie, a doua zi de înscrieri.

Ieri, conform site-ului oficial al Universității, se înscriseseră 2.381 de candidați la cursuri de zi și 92 de candidați la învățământ la distanță.

Cei mai mulți candidați își depuseseră dosarele tot la Facultatea de Științe Economice, cea care a deschis în forță sesiunea de înscrieri, totalizând 402 candidați pe 122 de locuri. Deja concurența era de aproape patru pe un loc. Și mai mare bătaia este la specializarea Drept, unde pentru cele 21 de locuri se înscriseseră 149 de candidați.

La antipod, pentru cele cinci locuri de la Fizică nu depusese nimeni dosarul. Nici la specializarea actorie, de la Facultatea de Arte n-a fost prea mare înghesuială, pentru cele 11 locuri prezentându-se un singur candidat.

Punctele de înscriere

Reamintim mai ales pentru cei care vin din alte județe punctele unde se fac înscrierile: Campus corp A (Aleea Universității nr.1) pentru Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Litere, Facultatea de Teologie, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; Campus corp B (Aleea Universității nr. 1) - Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole; Baza Nautică - Facultatea de Educație Fizică și Sport; sediul Universității de pe b-dul Mamaia nr.124 - Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Arte; str. Ilarie Voronca nr. 58 - Facultatea de Medicină Dentară; str. Unirii nr. 22B - Facultatea de Construcții.

Până luni, 23 iulie, se fac înscrieri la facultățile care au probă de concurs, iar până vineri, 27 iulie, la facultățile care au concurs pe bază de dosar. În perioada 24 - 27 iulie se vor susține probele de concurs, iar pe 28 - 29 iulie vor fi afișate rezultatele.

Comentează știrea

cititor
19 iulie 2012
contraste

Bravo Stiinte Economice! Bravo Medicina! Rusine Arte! Rusine Fizica!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2639 secunde