Tinere talente, la Colegiul Național de Artă "Regina Maria"

La 18 ani, Denisa Ștefania Lucan cucerește cu vocea ei minunată

1668

Articole de la același autor

Constanța are o mulțime de elevi talentați, iar Denisa Ștefania Lucan este unul dintre ei. Muzica este viața ei și cântă încă de când era copil. În prezent, are 18 ani și studiază la Colegiul Național de Artă "Regina Maria".

Pe Denisa-Ștefania Lucan am cunoscut-o în urmă cu câțiva ani, când, copil fiind, cânta atât de frumos, încât aveai impresia că sunetele acelea minunate nu ieșeau din gura unui copil, ci a unui artist consacrat. Mulți dintre cei care o cunosc spun că, atunci când au avut ocazia s-o mai asculte, au făcut-o cu ochii închiși, fără a mai simți cum trece timpul și nemaiauzind ce se petrece în jur, pentru că vocea ei minunată a acoperit totul.

În prezent, tânăra este elevă în clasa a XI-a, secția canto clasic. An de an, ea a adunat diplome peste diplome, care îi recunosc talentul. Ultima dintre acestea a fost obținută chiar înainte de instituirea stării de urgență, în România, pe 11 martie. Atunci, a primit vestea că s-a calificat cu 100/100 puncte (premiul I) la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, 2020, în urma preselecției din data de 10 martie, susținută la Colegiul Național "Regina Maria" din Constanța.

La momentul respectiv, pentru Olimpiadă, a pregătit și interpretat următoarele lucrări muzicale: Recitativ și Aria lui Luceio "Frena, le belle lagrime", din opera "La Clemenza di Scipione", de Johann C. Bach, lied-ul "Primăvara: O, ți-aș fi dat", de Carmen Petra Basacopol, și Aria Parasiei, din opera "Târgul din Sorocinsk", de M. Mussorgski.

Acest premiu a însemnat enorm de mult pentru artistă, care a declarat că și-a dorit foarte mult să se califice, mai ales pentru că era conștientă și cât de mult a muncit profesorul său coordonator, Laura Eftimie, cadru didactic și soprană la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

În timpul liber, voluntar la Crucea Roșie

Pentru că muzica îi răpește o bună parte din timp, am întrebat-o cum reușește să se împartă între pasiunea pentru muzică și școală.

"Reușesc să îmi împart timpul în mod egal, pentru tot felul de activități. În plus, sunt voluntar la Crucea Roșie Constanța de 11 ani și pot spune că m-am implicat în foarte multe campanii umanitare, spectacole caritabile etc. De asemenea, fac canto-muzică ușoară tot de 11 ani, aici fiind autodidactă. Totuși, m-am făcut mult mai cunoscută în urma emisiunii-concurs «Next Star», unde am reușit să ajung până în finala de popularitate. Am avut destul de multe apariții, una dintre ele fiind cu trupa «Voltaj».

Din anul 2017, am început să fac și canto clasic, la liceul în care sunt elevă, cu doamna profesor Laura Eftimie, căreia îi mulțumesc pentru toată răbdarea, implicarea și munca pe care a depus-o de-a lungul acestor ani. Și aici au început să apară rezultate frumoase: premii I, II, III la concursuri naționale, dar și internaționale. Un alt premiu recent obținut a fost chiar premiul I (cu 99 puncte) la Concursul Național de Interpretare «Dan Cumpăta» de la București.

De asemenea, mulțumesc pentru sfaturi, încurajare și îndrumare doamnei profesor Roxana Băluță și doamnei profesor corepetitor Ali Nejla. Înainte de toate, însă, părinții mei sunt cei care m-au susținut întotdeauna și cărora le sunt profund recunoscătoare, că m-au dus peste tot și au fost alături de mine. Cu această ocazie, vreau să le transmit următorul mesaj: «Vă iubesc mult, dragii mei și să știți că voi rămâne fetița voastră mică și năzdrăvană pentru totdeauna!»", a declarat, pentru "Cuget Liber", Denisa Ștefania Lucan. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.102 secunde