Klaus Iohannis: Școala va începe la 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la instituțiile de învățământ

2168
Klaus Iohannis: Școala va începe la 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la instituțiile de învățământ - klausiohannis960x561-1596632529.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ. Președintele a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate. "Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate, chiar din școală", a spus președintele, potrivit Digi24.


Învățământul online rămâne o opțiune și vine să completeze procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.


Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Astfel:


Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
Scenariul galben - între 1 și 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
Scenariul roșu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori.


Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare județ Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua decizia privind scenariul. "Decizia dacă elevii merg la școală sau învață online se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, sigur, la propunerea școlii și a Inspectoratului Școlar", a precizat președintele.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5446 secunde