IŞJ Constanța caută un nou director pentru Școala „Mircea Eliade” din Cernavodă

3686
Nici bine nu s-a uscat cerneala pe decizia de demitere a prof. Cornel Dumitrașcu, directorul Liceului Tehnologic „Tomis”, că am aflat despre o nouă... schimbare la nivelul conducerilor din educația constănțeană.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a decis ca, începând de vineri, 29 octombrie, prof. Adrian Bădilă, să-și piardă calitatea de director al Școlii gimnaziale „Mircea Eliade” din Cernavodă. Mai precis, conform declarației prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, este vorba despre încetarea detașării în interesul învățământului.

„După cum se știe, la ora actuală toți directorii sunt detașați pe funcții în interesul învățământului până la organizarea unui nou concurs de ocupare a postului, dar nu mai târziu de data de 31 august 2022”, a explicat prof. Mihai.

Întrebat care a fost motivul acestei încetări, „generalul” ține ca persoana în cauză să nu afle din presă această motivare.

„Mi se pare mai onest să răspund la această întrebare în cazul în care îmi este adresată de colegi”, a spus el.

Și dacă în cazul prof. Dumitrașcu motivarea demiterii (una și aceeași cu „încetarea detașării în interesul învățământului”) pare să fie faptul că IŞJ a aflat din presă despre o așa-zisă agresiune sexuală la Liceul „Tomis”, la prof. Adrian Bădilă sursele șușotesc că i s-ar fi tras, ce să vezi, de la Facebook. Mai precis de la comentariul acid legat de proba scrisă a concursului de directori și/sau de la redirecționarea unor articole privitoare la campania de vaccinare. La acest moment este doar o presupunere, care sperăm să fie contrazisă de un alt argument.

Cert este că, la ora la care citiți aceste rânduri, Școala gimnazială „Mircea Eliade” din Cernavodă nu are director, iar Inspectoratul Școlar Județean s-a adresat corpului profesoral cu invitația de a se înscrie la... post.

Contactat telefonic, prof. Adrian Bădilă a declarat că, în acest moment, nu are nimic de comentat, întrucât nu cunoaște motivarea demiterii sale. Prof. Bădilă a ocupat funcția de director al școlii din Cernavodă ca urmare a concursului câștigat în anul 2017, perioadă în care s-a remarcat ca un manager implicat, dovadă fiind rezultatele sale atât din perspectiva funcției, dar și a modului cum au fost gestionate situațiile generate de pandemie și care au perturbat învățământul românesc.

Probabil că este doar o coincidență că cei doi directori schimbați se numără printre candidații picați la proba scrisă a concursului. Pentru că oricum, până pe 10 ianuarie 2022, când vor sosi acei câțiva directori „cu concurs”, tot va trebui să se ocupe, interimar, cineva de gestionarea problemelor din unitățile de învățământ. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2807 secunde