Invitație la Teatrul de Stat: "Inima Reginei Maria"

411
Invitație la Teatrul de Stat:

Articole de la același autor

În acest week-end, sunteți așteptați la Teatrul de Stat din Constanța (TSC), unde aveți ocazia de a viziona spectacolul "Inima Reginei Maria", un spectacol - eveniment care își poartă spectatorii prin istoria vremurilor în care Regele Ferdinand și Regina Maria au luat decizii cruciale pentru soarta țării, dar trece și prin istoria mai recentă a comunismului și ne face să ne punem întrebări despre alegerile noastre și despre urmările lor.

Din distribuția acestei piese fac parte: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Marian Adochiței, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian și alții.

Reprezentanții TSC au precizat că acesta este un spectacol care celebrează centenarul Marii Uniri, nu prin festivism, ci prin rostirea adevărurilor.

Spectacolul reface și pune în scenă drumul de o sută de ani de la înfăptuirea visului României Mari și moderne până în zilele noastre. "Peste destinul tragic al poporului român se suprapune apocalipsa istoriei. Nicicând România nu va mai fi ce a fost acum o sută de ani, ca teritoriu și spiritualitate, nicicând omul n-a provocat mai multă moarte și suferință semenului său ca în ultima sută de ani: două războaie mondiale, bolșevism, comunism, nazism, holocaust, gulag, globalism, terorism - sute de milioane de victime. «Inima Reginei Maria» este un spectacol care repune în discuție criza spirituală actuală și implicit salvarea din ea prin neuitare și iubire: «Poporul meu, să nu uiți că te-am iubit...»", a declarat scenaristul Radu Aldulescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3294 secunde