Invitație la teatru! Teatrul de Stat Constanța începe anul cu trei comedii

260
Invitație la teatru! Teatrul de Stat Constanța începe anul cu trei comedii - invitatielateatru-1578613319.jpg

Articole de la același autor

După colinde și multă muzică de petrecere, constănțenii sunt dornici de cultură. Teatrul de Stat Constanța începe anul cu trei comedii. De altfel, conducerea instituției promite un an plin de premiere atractive, reluări ale unor spectacole mai vechi, de succes, un festival de elită și multe ale evenimente artistice. 


Astăzi, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța prezintă "Memoria apei", de Shelagh Stephenson, o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros. Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință. 


Regia și traducerea textului sunt semnate de Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu, în timp ce luminile sunt aranjate de Lucian Moga. Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente. 


Sâmbătă, tot de la ora 19.00, este programată comedia romantică de mare succes "Desculț în parc", de Neil Simon. Este vorba despre o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze iubirea, demonstrând că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarbă este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. 


În distribuția constănțeană sunt Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică aparține lui Liviu Manolache, pe scenografia de Eugenia Tărășescu Jianu. 


Revin "Gaițele" 
"Gaițele" revin duminică, tot de la ora 19.00. Piesa de Alexandru Kirițescu este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripețiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase și bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje. 


Regia poartă semnătura lui Lucian Iancu. Vor urca pe scenă Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Laura Iordan Adrian, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Cazan, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu, Remus Archip și Gabriel Neață. Scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar coregrafia Raimondei Potlog. 


Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța, de pe bulevardul Ferdinand nr. 11. Prețul unui bilet la lojă este de 40 de lei, la stal - 30 lei, la balcon - 20 lei. Iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, biletul pentru aceștia costând 7,5 lei. Agenția de bilete este deschisă, luni, între orele 9.00 și 17.00, și de joi până duminică, între orele 11.00 și 19.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde