Invitație la lectură. "Institutul", de Stephen King

Marţi, 14 Iulie 2020, 19:57
135
"Institutul", de Stephen King, este o altă carte în topul celor mai căutate, la acest moment.

Acțiunea începe la miezul nopții, într-o casă de pe o stradă liniștită din suburbiile orașului Minneapolis, unde părinții lui Luke Ellis sunt omorâți și el e aruncat într-o mașină. Totul, în mai puțin de două minute. Din păcate, spune autorul, Luke se trezește la Institut, într-o cameră foarte asemănătoare cu cea din casa lui, însă fără ferestre. Dincolo de uși sunt alte uși, iar dincolo de uși sunt alți copii cu talente speciale, care au ajuns acolo la fel ca el.

În această instituție sinistră, directorul urmărește să amplifice puterile supranaturale ale copiilor, ca ei să devină arme guvernamentale. Pe măsură ce tot mai mulți dispar, Luke își dă seama că trebuie să evadeze, dar nimeni nu a scăpat vreodată din Institut.

"King ne uimește cu cea mai înspăimântătoare poveste despre copii care se confruntă cu răul de la IT încoace. Intrând în mintea personajelor, copii, King redă amenințarea și intimitatea fricii cu o intensitate extraordinară", arată recenziile despre această carte. Pagina a fost generata in 0.2688 secunde