Invitație de week-end. Ce piese puteți viziona la Teatrul de Stat

Vineri, 24 Ianuarie 2020, 03:56
299
În acest week-end, sunteți invitați la Teatrul de Stat Constanța (TSC), pentru a viziona două piese de excepție. 
Astfel, sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19.00, este programat spectacolul "Billy șchiopul", o comedie neagră a autorului irlandez Martin McDonagh. Regia este semnată de Vlad Massaci, iar scenografia de Iuliana Vâlsan. Pe scenă, vor urca actorii Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. 


Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. 


"De fapt, relațiile dintre toate personajele sunt fruste, cu replici dure, fără menajamente. O comunitate de oameni pentru care nu doar că nu există corectitudine politică, dar chiar elementara bună-cuviință este suspendată deseori. Și totuși, aceasta este doar aparența, căci sub pragmatismul rece și lupta crudă pentru supraviețuire se ascund sentimente puternice și o sensibilitate profundă", au detaliat reprezentanții TSC. 


Duminică, 26 ianuarie, de la aceeași oră, revine pe scena Teatrului de Stat Constanța, "Testosteron", de Andrzej Saramonowicz, o comedie care se bucură de un mare succes la public. Menționăm că, pe alocuri, limbajul este licențios, astfel încât nu recomandăm spectacolul minorilor sau celor sensibili la exprimări mai dure. În varianta TSC, cei șapte actori care susțin partiturile participanților la o nuntă ratată sunt Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu, iar adaptarea textului și regia îi aparțin regizorului timișorean Traian Șoimu. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2326 secunde