Învățământul postliceal militar de marina a împlinit 123 de ani. Aniversare la Şcoala Militară de Maiştri Militari

429
Învățământul postliceal militar de marina a împlinit 123 de ani. Aniversare la Şcoala Militară de Maiştri Militari - invatamantulmilitar-1602155138.jpg

Articole de la același autor

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” aniversează, astăzi, 123 de ani de la înființare, în anul 1897, la Galați, fiind singura instituție de învățământ postliceal militar de marină din România. Pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, celebrarea din acest an s-a desfășurat într-un cadru restrâns, în care elevilor le-au fost prezentate aspectele istorice principale ale evoluției școlii, precum și proiectele educaționale de dezvoltare profesională și personală pe care le au la dispoziție în timpul școlarizării.


Cu tehnici de predare adaptate erei digitale, cu dotări și facilități de actualitate, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale este o variantă foarte bună pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră militară în domeniul naval. Școlarizarea durează doi ani și sunt pregătiți maiștri militari de marină în următoarele specialități: Timonier şi tehnică de navigație navală, Artilerie navală și antiaeriană, Rachete navale și antiaeriene, Arme sub apă, Comunicații navale, observare semnalizare, Radiolocație navală, Hidroacustică, Motoare și mașini navale, Motoare și instalații electrice navale. La finalul studiilor, absolvenții sunt înălțați la gradul de maistru militar clasa a V-a și primesc repartiție pe funcții în unitățile Forțelor Navale Române.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6953 secunde