Înscrieri la clasa pregătitoare. Copiii sub șase ani, evaluați de psihologi școlari

349
Înscrieri la clasa pregătitoare. Copiii sub șase ani, evaluați de psihologi școlari - inscrierelaclasapregatitoare-1589724035.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației și Cercetării a făcut public calendarul complet pentru înscrierea la școală a copiilor. Aceasta se va derula în două etape, iar micuții care nu vor avea încă vârsta de școlarizare, la începutul lunii septembrie, vor trebui să fie evaluați de un psiholog.

Prima etapă de înscriere debutează pe 25 mai, prin afișarea programului de evaluare a copiilor și postarea pe site-ul Centrului Județean de Resurse Educaționale și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a cererilor tip. Copiii care împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, până în data de 7 iulie. În acest caz, părinții pot completa cererea-tip de înscriere online sau să o descarce din aplicația informatică, să o completeze și să o transmită la unitatea de învățământ, împreună cu documentele doveditoare și cu o declarație-tip pe proprie răspundere, cu privire la veridicitatea datelor și informațiilor completate. Transmiterea documentelor la unitatea de învățământ se poate face pe e-mail sau prin poștă. Părintele are posibilitatea să decidă dacă depune direct la unitatea de învățământ cererea-tip de înscriere, respectiv documentele doveditoare.

Copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare tot până în data de 7 iulie, la solicitarea scrisă a părinților. În situația în care copilul a frecventat grădinița în anul școlar curent, părintele completează cererea-tip adresată unității de învățământ cu nivel preșcolar pe care copilul a frecventat-o, pe care o poate trimite pe e-mail, prin poștă sau pe care o poate depune direct la sediul grădiniței. Ulterior, grădinița va elibera recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau de înscriere în grupa mare.

În situația în care copilul nu a frecventat grădinița sau s-a întors din străinătate, părinții trebuie să completeze cererea-tip adresată Centrului Județean de Resurse Educaționale, pe care o poate trimite pe e-mail, prin poștă sau pe care o poate depune direct la sediul instituției respective. În urma unei programări la sediul CJRAE și a evaluării dezvoltării copilului, va fi eliberată recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau de înscriere în grupa mare. Abia apoi, părinții vor putea completa și cererea de înscriere în grădinița pe care o doresc.

Pe data de 20 iulie, fiecare grădiniță va afișa listele cu copiii înmatriculați, dar și numărul de locuri rămase libere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5995 secunde