Înscrierea la clasa pregătitoare, într-o singură etapă

485
Înscrierea la clasa pregătitoare, într-o singură etapă - elevi1319192060-1353844605.jpg

Părinții își vor putea înscrie copiii la clasa pregătitoare la orice școală vor dori, Consiliul de Administrație (CA) al unității de învățământ și cel al ISJ hotărând dacă respectivii elevi pot fi acceptați sau nu, a declarat, pentru NewsIn, secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca.


"Am luat această decizie pentru a nu se mai repeta lucrurile de anul trecut. Părinții au fost nevoiți să își schimbe domiciliu, au căutat persoane dispuse să îi primească în spațiu, probabil nu gratuit, au fost familii care au divorțat fictiv, numai pentru a fi familii monoparentale. În plus, cele patru etape de înscriere au creat un stres inutil suplimentar familiei. (...) Părinții vor depune dosarul la școala unde doresc să își înscrie copilul, iar CA, în prima săptămână din luna mai va studia dosarele, așa cum au fost studiate de-a lungul anilor, și vor alege un număr de copii, atât cât permite școala", a menționat Fedorca.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, înscrierile la clasa pregătitoare se vor face într-o singură etapă. Criteriile de selecție a elevilor în clasa pregătitoare vor fi realizate de CA al unității de învățământ, alături de administrația Inspectoratelor Școlare Județene (ISJ).


"Dosarele se vor putea depune începând cu luna martie. (...) În fiecare săptămână școlile vor afișa numărul de elevi care s-au înscris și părinții vor putea să se orienteze. Dacă sunt mai mulți elevi înscriși decât locurile disponibile, părinții se vor putea orienta spre alte școli, unde sunt locuri libere", a precizat sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mâine, ultima zi de școală
Pagina a fost generata in 0.3579 secunde