Inovaţie la Colegiul „Mihai Eminescu”. Elevii şi profesorii decid cum cheltuiesc banii şcolii

224
Inovaţie la Colegiul „Mihai Eminescu”. Elevii şi profesorii decid cum cheltuiesc banii şcolii - eleviicolegiuluimihaieminescu-1604514954.jpg

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa au şansa să experimenteze cum este să împartă şi stabilească modul cum sunt cheltuiţi banii şcolii. Este vorba despre proiectul de pilotare a procesului de bugetare participativă la şcoală, care a fost implementat de Centrul pentru Inovare Publică la unitatea de învăţământ constănţeană. Tinerii vor primi finanţarea şi se vor implica în planificarea bugetului clasei.

„În septembrie 2019, Centrul pentru Inovare Publică a selectat cinci licee din România pentru a participa la pilotarea procesului de bugetare participativă la şcoală. Bugetarea participativă este un proces democratic prin care membrii unei comunităţi decid cum va fi cheltuită o parte a bugetului public. În cazul nostru, comunitatea este şcoala, iar membrii ei sunt elevii, părinţii, profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolii”, explică directorul adjunct al Colegiului „Mihai Eminescu”, prof. Bianca Ibadula.

De altfel, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța este unul dintre cele cinci licee selectat pentru a participa la proiectul pilot „Bugetare participativă la școală”, în perioada noiembrie 2019 - octombrie 2020. Elevii clasei a XII-a D, coordonați de către profesorul diriginte, Nicoleta Benchea, beneficiază de avantajele unei experiențe de învățare inedite și vor primi finanțare pentru un proiect educațional al clasei.

Pe parcursul procesului de bugetare participativă la școală, elevii au participat la o sesiune de formare dobândind cunoștințe generale de management al proiectelor. Au identificat nevoile clasei, au stabilit obiective și au planificat activități, au proiectat un mic buget și au analizat riscurile. Cele cinci proiecte, rezultate din munca în echipă, au fost prezentate și dezbătute în baza unui scenariu online, în data de 27 octombrie 2020, cu participarea reprezentanților Centrului Pentru Inovare Publică, Nicoleta Voicu și Andrei Pârvan și a directorului adjunct al colegiului „Mihai Eminescu”, prof. Bianca Ibadula.


Procesul de votare s-a desfășurat în zilele de 27 - 29 octombrie 2020, electronic. Proiectul câștigător „O altfel de clasă”, va primi în luna noiembrie finanțarea din partea Centrului pentru Inovare Publică pentru a fi implementat de către elevii clasei a XII-a D.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4983 secunde