"Inimă rece", un nou spectacol online, pentru copii

257

Articole de la același autor

Pentru că suntem, încă, nevoiți să stăm acasă, nu ne rămâne decât să le oferim celor mici posibilitatea de a viziona diferite spectacole de teatru online.

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 11.00, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare" le vor prezenta micuților spectacolul "Inimă rece". Textul piesei este adaptat de Victoria Gavrilescu, după basmul prozatorului german Wilhelm Hauff. Regia artistică este semnată de Vasile Gherghilescu, cel care, în urmă cu aproximativ 30 de ani, îi dădea viață personajului principal din poveste. La rândul său, Carmencita Brojboiu este cea care a realizat scenografia, iar Dicran Asarian s-a ocupat de ilustrația muzicală.

Cu această ocazie, îi veți putea reîntâlni și pe Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Lică Gherghilescu, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisăcariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Zaharia și Ion Ciolan.

Vocile personajelor fantastice, Mikel Olandezul și Omulețul de Sticlă, aparțin celor doi mari actori ai scenei constănțene Vasile Hariton și Aneta Forna Christu.

XXX

Așadar, povestea plină de tâlc a renumitului scriitor Wilhelm Hauff este prezentată într-o formă artistică cu farmecul caracteristic unui basm.

Cu această ocazie, spectatorii își pot răspunde întrebării: Ce înseamnă a avea o inimă rece, o inimă de piatră? Personajul principal, Peter, foarte sărac, dar născut într-o zi de duminică, descoperă rima fermecată a unui cântecel vrăjit și îl întâlnește pe omulețul de sticlă - duhul cel bun. Acesta îi poate împlini trei dorințe, dar cum una dintre dorințe este nesăbuită, îi provoacă lui Peter și celor dragi lui un imens chin sufletesc.

În cele din urmă, ca-n orice poveste cu final fericit, Peter, reușește să-și ia inima înapoi de la fiorosul Mikel Olandezul, spre bucuria tuturor și își dă seama că banii nu aduc fericirea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Stire din Cultură-Educație : Un nou spectacol online pentru melomani
Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Stire din Cultură-Educație : Cum ne distrăm weekendul acesta, acasă
Pagina a fost generata in 0.4228 secunde