Rezultate execrabile

ÎNGRIJORĂTOR: 80% din medii, sub nota 5 la simularea evaluării naționale

867
3
ÎNGRIJORĂTOR: 80% din medii, sub nota 5 la simularea evaluării naționale - eleviinclasa-1355477384.jpg

Articole de la același autor

După cum anunțam în ediția de ieri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat o conferință de presă al cărei subiect central au fost rezultatele dezastruoase de la simularea evaluării naționale la clasa a VIII-a. Răducu Popescu, inspector școlar general, nu și-a ascuns surprinderea vizavi de faptul că nu s-au mai organizat de foarte mulți ani acest gen de simulări: "A fost un exercițiu util, pe care l-am pregătit în două luni și în care cei mai implicați au fost inspectorii de specialitate matematică și limba română. Am constatat că sunt probleme inclusiv cu completarea casetelor de identificare a elevilor". 


Mai mult decât surprinzător este procentul de note sub 5, respectiv de 80%. "S-a văzut în realitate care este, la ora actuală, valoarea elevilor constănțeni. Nu ne interesează rezultatele cosmetizate. Se știa dinainte că trebuie întocmit un plan remedial general, dar acum se va lucra și în particular. Iar dacă vom constata că elevul își dorește să se pregătească, iar profesorul nu-l va ajuta… nu vom proteja pe nimeni. Toate măsurile pe care le vom lua privesc perspectiva bacalaureatului, pentru că notele de la examenul de final de liceu au la bază rezultatele din școala generală chiar. Nu-i poți cere unui elev de clasa a IX-a care a promovat cu nota 1 să fie eminent la finalul celor patru ani", a declarat Răducu Popescu. 


Un 10 la limba română și doi la mate


Dacă la limba română s-a înregistrat o notă de 10, eleva provenind de la Școala Cambridge, la matematică, doi elevi de la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța au obținut nota maximă. În rest, predomină notele între 7 - 7.99, o proporție de aproape 25% găsindu-se în dreptul notelor între 2 - 2.99.


"Cum era de așteptat, promovabilitatea este mică, acesta fiind adevăratul nivel de cunoștințe pentru momentul la care s-a realizat simularea", a declarat prof. Daniela Bălănescu, inspector de specialitate matematică. Întrebată dacă nu cumva subiectele au fost mai grele la această materie, s-a afirmat că acestea au fost de nivel mediu. Rezultatele finale pe medii generale relevă 30 de note între 9 și 9,99, în timp ce predomină notele între 4 și 4,99 (1.194 dintr-un total de 5.624 de elevi evaluați).


Din nefericire, majoritatea notelor între 2 și 5 sunt de două ori mai multe în mediul rural. Motiv pentru inspectorul general să afirme că învățământul rural a avut de suferit prin aprobarea detașărilor în interesul învățământului, prea mulți profesori fugind de la țară după doar trei-patru ani de activitate: "Este rezultatul științific și statistic al dezinteresului față de acest segment, este rezultatul calității profesorilor mai puțin calificați, lucru pe care îl consider inadmisibil. Toți elevii trebuie tratați egal". Capitol greu de echilibrat, atâta timp cât veniturile cadrelor didactice nu sunt stimulative, iar noile generații de dascăli nu mai acceptă să se sacrifice de dragul copiilor și al educării lor pentru… "un viitor mai luminos și prosper" (am încheiat citatul din platformele politice mincinoase!). 


Prof. Adriana Oprea, inspector general adjunct, a declarat că, în luna februarie 2013, se va programa o nouă simulare, urmând ca un ultim astfel de "exercițiu" din semestrul al II-lea să fie considerat teză. La fel și în cazul celor care vor susține în vara anului 2013 Bacalaureatul. Și ei vor da piept cu simularea spre sfârșitul următorului semestru.


Comentează știrea

Ioana
14 decembrie 2012
pai da

In ziua de azi copii nu au in cap decat sex nu inteleg dc ne mai miram...in schimb nu se i-a nici o masura si parintii 2 bani nu dau pe copii lor .Dupa parerea mea uniforma trebuie sa fie obligatorie ,sa se dea teme acasa si sa fie corectate in fiecare zi iar la ore sa fie ferificati si ascultati trebuie sa le fie teama de frofesori scoala e o responsabilitate la fel cum e si serviciul cand te faci mare.Nu ai voie sa gresesti pentru ca te da afara .Nu esti capabil te duci la sapa

haihui
14 decembrie 2012
păi nu

Nu-mi place să mă leg de greșelile altora, dar e chiar ironic să te plîngi de calitatea educației copiilor noștri, printr-un mesaj plin de greșeli gramaticale. Și nu, copiilor nu trebuie să le fie teamă de profesor, trebuie să-l respecte. E o mare diferență. Revenind la subiect, eu zic că, pe lîngă calitatea posibil precară a sistemului nostru educațional, precum și dezinteresul tot mai evident al copiilor noștri față de școală, o mare greșeală a fost că notele pentru aceste teste nu s-au trecut în catalog, iar copiii au știut asta. Copiii din ziua de azi sînt mult mai pragmatici, sînt niște mici vînători de note. Nu mai învață decît atunci cînd trebuie și atît cît (le) trebuie. Că o fi bine sau rău, numai viitorul ne-o va spune. Fiică-mea mi-a spus clar că nu o interesează testele, pentru că "nu se trec în catalog". Bine, chiar așa, dezinteresată, și tot nu a intrat în procentul de 80%, dar asta e altă poveste. Veți vedea că la testele din primăvară - care am înțeles că vor fi echivalate cu tezele și vor fi trecute în catalog - vor fi alte note.

Răspuns la: pai da
Adăugat de : Ioana, 14 decembrie 2012
In ziua de azi copii nu au in cap decat sex nu inteleg dc ne mai miram...in schimb nu se i-a nici o masura si parintii 2 bani nu dau pe copii lor...
scoala
14 decembrie 2012
note

sa verifice dl inspector cataloagele. directorii obliga sa se puna note mari................

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3751 secunde