Informatica devine materie obligatorie pentru gimnaziu

329
1
Informatica devine materie obligatorie pentru gimnaziu - sfondotot01-1486498457.jpg

Articole recomandate

Informatica va deveni materie obligatorie pentru gimnaziu, de anul viitor. Mai rămâne însă o problemă... cum vor fi găsiți profesorii? Nu sunt mulți profesori calificați în domeniu, astfel încât doar elevii de clasa a cincea ar putea studia efectiv informatica. Dacă la noi se caută încă soluții, în alte state, precum Marea Britanie sau Estonia, elevii învață programare chiar de la cinci ani.


Sisteme de calcul la clasa a cincea, algoritmi și animații grafice în a șasea, noțiuni de bază ale limbajelor de programare în clasa a șaptea, iar în clasa a opta, elevii ar urma să învețe cum să creeze pagini web. Ministerul Educației a publicat noile programe pentru informatică, materie care ar urma să devină obligatorie pentru clasele V-VIII. Doar că nu se știe încă cine va preda.


Din lipsa de profesori, în Capitala informatica ar urma să fie introdusă din toamnă doar la clasa a cincea.


"Avem profesori care sunt în proces de reconversie profesională, respectiv de la educație tehnologică la informatică, matematică, fizică, chimie, deci elementul de reconversie este în plin. Au anticipat faptul că va fi nevoie de informatică. Începem cu clasa a cincea, după care ulterior cu celelalte clase", a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.


În plus, nu toate școlile au spații pentru laboratoare de informatică. Până să se găsească soluții, ar mai putea dura câțiva ani. Între timp, în alte țări, precum Marea Britanie, elevii învață informatica încă de la cinci ani. Programare pe limba copiilor se face și în București, la o grădiniță cu sistem britanic.


Acum, în România informatica se predă doar la clasele cu profil. Târziu, spun specialiștii.


Tincuța Apateanu, expert în educație: "Sunt state care învață programare de la 6 ani și te gândești că ai noștri copii s-ar putea să nu mai fie competitivi pe o piață a muncii, care se adresează unor profesii care se concentrează în mare măsură elementele tehnologiei digitale. Joburile viitorului cu siguranță vor necesita elemente digitale".




Comentează știrea

Cârcotaș
10 februarie 2017
"Disciplină", nu ...

... materie!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Aur pentru Colegiul "Mircea"
Pagina a fost generata in 0.3382 secunde