Incursiune în istoria marinei militare, pentru cadeții Colegiului Naţional Militar

197
Incursiune în istoria marinei militare, pentru cadeții Colegiului Naţional Militar - incursiuneinistoria-1632762587.jpg

Articole de la același autor

Elevii claselor a IX-a de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa au vizitat, la finele săptămânii trecute, sălile expoziței permanente a Muzeului Național al Marinei Române și spațiul exterior dedicat expunerii obiectelor originale de dimensiuni mari.

Captivați de colecțiile muzeului, mărturii evocatoare ale evoluției navigației, și de explicațiile oferite de dna muzeograf, tinerii militari au descoperit fascinanta istorie a marinei militare și civile din țara noastră. Pentru elevi, piesele originale cu valoare istorică, machetele navelor militare și comerciale, uniformele militare, frescele, reproducerile, hărțile de piatră executate în relief sau personajele alegorice au devenit argumente convingătoare care dovedesc dezvoltarea și continuitatea navigației în spațiul carpato-danubiano-pontic.

„La finalul vizitei, tinerii cadeți au recunoscut că, timp de câteva ore, muzeul s-a convertit pentru ei într-o bogată și fermecătoare zonă de învățare”, a povestit dirigintele Mihaela Deancu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2641 secunde