Începe vânătoarea școlilor bune! Care este calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare

4662
1
Începe vânătoarea școlilor bune! Care este calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare - inscrieriscoala-1485449636.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației a pus, ieri, în dezbatere publică proiectul privind metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar în anul școlar 2017-2018, după cum relatează Agerpres.

Potrivit proiectului, pe 22 februarie se va afișa numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unități de învățământ, inclusiv pe site-ul inspectoratului școlar.

Între 23 februarie - 2 martie se va organiza în școli "Ziua porților deschise", iar între 27 februarie și 16 martie părinții vor completa, online sau la unitatea de învățământ, cererile tip de înscriere. Până pe 14 martie se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor. Pe 22 martie se vor face procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice, și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

În zilele de 22-23 martie se vor afișa candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere, dar și a listei copiilor neînscriși după prima etapă. Între 24-30 martie se va desfășura a doua etapă, pentru copiii necuprinși în vreo unitate de învățământ. Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare are ca termen data de 6 aprilie.

Același proiect prevede că între 7 și 13 aprilie se fac centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

"Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare", prevede proiectul.

Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare/unitățile de învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Comentează știrea

dfg
27 ianuarie 2017
gyu

ffffffffffffffff hhhh uuuuuuuuuuu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6565 secunde