Începe vacanţa de iarnă! Când se întorc elevii la şcoală

471
Începe vacanţa de iarnă! Când se întorc elevii la şcoală - fotofondvacanta1-1608664328.jpg

Articole de la același autor

Anul şcolar 2020 – 2021 va rămâne în istoria învăţământului românesc drept unul dintre cele mai dificile. Astăzi începe oficial prima vacanţă şcolară, însă mulţi sunt de părere că elevii sunt într-o continuă vacanţă chiar de la jumătatea lunii septembrie, când cursurile au fost organizate mixt, întrerupte atunci când apăreau cazuri de COVID-19 şi apoi mutate cu totul în online.

Elevii din învăţământul preuniversitar sunt, de astăzi, în vacanţă de iarnă. Urmează trei săptămâni de relaxare, după care orele ar trebui reluate pe 11 ianuarie 2021. Totuşi, deocamdată nu se ştie oficial dacă se vor putea întoarce în bănci în ianuarie, având în vedere că există în continuare îngrijorări în ce priveşte evoluţia pandemiei cu noul coronavirus în ţara noastră.



Conform calendarului anului şcolar 2020 – 2021, după reluarea cursurilor, pe 11 ianuarie, elevii vor face trei săptămâni de şcoală pentru încheierea situaţiei şcolare pe semestrul întâi, apoi vor intra din nou în vacanţă. Pauza intersemestrială are o săptămână, urmând ca semestrul al doilea să înceapă pe 8 februarie. Urmează opt săptămâni de cursuri, până pe 1 aprilie. Din 2 aprilie este programată prima dintre cele două vacanţe de primăvară. În premieră, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a stabilit două pauze, una pentru Paştele catolic şi una pentru Paştele ortodox. Cursurile vor fi reluate pe 12 aprilie, pentru două săptămâni, după care, pe 30 aprilie începe vacanţa pentru Paştele ortodox. Semestrul al doilea va continua din 10 mai până pe 18 iunie. Vacanţa de vară va avea loc între 19 iunie şi data de la jumătatea lunii septembrie 2021, la care va fi decisă deschiderea anului şcolar 2021 – 2022.


Examenele încep în luna iunie



Elevii de clasa a XII-a vor începe vacanţa mai devreme, pe 4 iunie, dar doar pentru a se pregăti pentru Bacalaureat. Probele scrise sunt programate între 28 iunie şi 1 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie. La rândul lor, elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 11 iunie, astfel încât să fie pregătiţi pentru Evaluarea Naţională. Anul acesta, probele se vor desfăşura pe 22 şi 24 iunie. În total, anul şcolar 2020 – 2021 are 34 de săptămâni, însumând 167 de zile de şcoală.


Tot în perioada vacanţei de vară, se vor derula şi etapele de ocupare a posturilor libere în învăţământ, iar concursul de titularizare va avea loc pe 21 iulie. Rezultatele iniţiale vor fi comunicate pe 27 iulie, astfel încât din 4 august să se poată face repartizarea cadrelor didactice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5205 secunde