Începe repartizarea pe posturile din învățământ. Șase candidați, cu notă maximă, la titularizare

623

Articole de la același autor

Peste 1.000 de posturi sau catedre trebuie acoperite până la 14 septembrie, în grădinițele, școlile și liceele din județul Constanța. O parte din acestea sunt doar pentru angajare pe perioadă determinată, fiind rezervate, iar cele mai multe sunt în mediul rural. Pentru acesta se vor lupta doar aproximativ 800 de candidați, cei care au susținut examenul de titularizare.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat rezultatele finale la concursul național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar, după contestații. 64.9 % din candidații din județul Constanța au obținut note între 7 și 9,99, iar șase candidați au avut nota 10. Aceștia vor putea opta pentru angajarea pe perioadă nedeterminată – titularizare pe un post, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă. Candidații care au avut note între 5 și 6.99 au dreptul doar la angajare pe perioadă determinată – suplinire.

Repartizarea pe posturi se realizează în ședințe publice sau online. Astfel, pe 20 și 21 august, va avea loc repartizarea candidaților care au obținut cel puțin nota 7 la proba scrisă, din această sesiune, dar și în sesiunile anterioare, până în 2016 inclusiv, a cadrelor didactice titulare pentru completarea normei didactice de predare pe perioadă nedeterminată sau determinată, a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului, pentru completarea normei didactice de predare pe perioadă determinată, precum și a cadrelor didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată.

Apoi, între 26 și 28 august, va avea loc repartizarea posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante, rezervate, pe perioadă determinată. Această etapă va fi urmată de repartizarea posturilor rămase vacante în regim de plata cu ora, până la finele lunii august. În cazul în care nu vor fi acoperite toate catedrele, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza concursul de ocupare a posturilor rămase neocupate. Acesta va cuprinde probe orale eliminatorii, pe 28 și 31 august, și o probă scrisă, pe 1 septembrie. În plus, între 2 și 8 septembrie vor mai fi ședințe de repartizare organizate la nivelul ISJ, astfel încât, pe 14 septembrie, toate școlile să aibă profesori la clase.

Înscrieri pentru sesiunea de toamnă a Bacului

Între timp, se desfășoară și cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, dar și pregătirile pentru debutul anului școlar. Astăzi, încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020, care se va desfășura diferit față de anii trecuți. Prima probă planificată va avea loc pe 24 august, proba scrisă la limba și literatura română. Pe 25 august va fi proba obligatorie a profilului, pe 26 august – proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 27 august - proba la limba maternă. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va face în intervalul 28 – 31 august, iar primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie.

Tot de astăzi, conducerea ISJ va pregăti deschiderea anului școlar. "Începând de astăzi, voi avea întâlniri cu administrațiile publice locale și voi efectua vizite de lucru la unități de învățământ din județ, în vederea pregătirii debutului procesului instructiv – educativ din anul școlar 2020 – 2021. Este important să conștientizăm care este realitatea în acest moment, ce situații sunt de rezolvat, ce soluții și ce atuuri avem, astfel încât elevii constănțeni și părinții acestora să aibă certitudinea că educația se va desfășura la standarde corespunzătoare chiar și în acest context pandemic în care ne aflăm", a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0041 secunde