Începe parada costumelor populare

321
Începe parada costumelor populare - incepeparada1-1541776930.jpg

Articole de la același autor

Muzeografii constănțeni ne pregătesc noi surprize. Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 12.00, Muzeul de Artă Populară, în parteneriat cu asociațiile culturale "Cusături dobrogene" din Constanța și "Șezătoarea" din București, organizează manifestarea "Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate".

Potrivit directorului instituției de cultură, Maria Magiru, evenimentul constă într-o expoziție și o paradă de costume populare vechi (din colecția privată a avocatei Eugenia Catargiu) și piese de port noi (realizate după modele tradiționale).

În acest fel, instituția de cultură constănțeană se dovedește a fi un liant între trecut, prin piesele vechi de valoare excepțională care se regăsesc în colecțiile sale, și prezent, prin manifestările pe care le organizează frecvent pentru publicul larg, încurajând în același timp meșteșugurile tradiționale, prin aducerea lor în contemporaneitate.

Precizăm că expozițiile Muzeului de Artă Populară, atât cea permanentă, cât și cele temporare, constituie, la acest moment, adevărate surse de inspirație pentru meșterii populari care doresc să respecte tradiția meșteșugului pe care îl practică. În plus, în programul evenimentului este inclus și un spectacol oferit de elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4316 secunde