Începe examenul de definitivat. Sute de candidați, la Constanța

502
Începe examenul  de definitivat. Sute  de candidați, la Constanța - definitivat-1470158302.jpg

Articole de la același autor

Mâine, va avea loc examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016, la care au dreptul să participe 264 de candidați din județul Constanța.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pentru a se putea prezenta la proba scrisă din cadrul examenului, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă calificativul parțial pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte bine", să aibă media notelor finale la inspecțiile speciale cel puțin 8, să aibă stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul național de învățământ preuniversitar, de cel puțin un an.

Proba scrisă se desfășoară la Liceul Teoretic "Ovidius" și începe la ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore. Accesul candidaților în centrul de examen se face în intervalul 8.00 - 8.45, pe baza actului de identitate, iar nota minimă de promovare a examenului la proba scrisă este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Rezultatele se vor afișa pe 11 august, iar înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare se realizează în intervalul 11 - 12 august. În perioada 12 - 17 august, vor fi soluționate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5689 secunde