Începe evaluarea națională la finalul clasei a II-a

236
Începe evaluarea națională la finalul clasei a II-a - evaluarenationala1498838768-1557146736.jpg

Articole de la același autor

În perioada, 7 – 9 mai 2019, începând cu ora 10.00, elevii de clasa a II-a vor susține probele scrise din cadrul Evaluării naționale la finalul clasei a II-a.


În județul Constanța, vor participa la testare 7.355 de elevi.


Mâine, va avea loc evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, miercuri, 8 mai, este programată proba pentru evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, iar joi, 9 mai, cea de evaluarea competențelor de matematică. 


Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat, iar elevii vor susține probele în sălile în care își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă și se finalizează în termen de nouă cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test.


Rezultatele individuale obținute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune și informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6075 secunde