Începe Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a IV-a

251
Începe Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a IV-a - incepeevaluarea-1621270317.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a IV-a susţin, săptămâna aceasta, probele în cadrul Evaluării Naţionale a competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar.

Astfel, marţi, 18 mai, este programată proba scrisă la limba română, miercuri, 19 mai, cea la matematică şi joi, 20 mai, la limba maternă. Toate probele se desfăşoară cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test. Lucrările vor fi evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în maximum şapte zile de la susţinerea lor.

Rezultatele nu sunt făcute publice şi nici nu sunt trecute în catalog. Acestea sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi părinţilor asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5334 secunde