Încep înscrierile pentru noul Liceu Militar de Marină Constanța! Colegiul va avea specializare matematică-informatică

2325
3
Încep înscrierile pentru noul Liceu Militar de Marină Constanța! Colegiul va avea specializare matematică-informatică - untitled15191985781519382770-1522828610.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, cu specialitatea matematică-informatică, își va deschide porțile, începând din această toamnă, pentru absolvenți ai clasei a VIII-a care doresc să fie parte a pasului istoric făcut de către Forțele Navale Române pentru sistemul de formare a viitorilor marinari militari. De asemenea, pentru anul școlar 2018-2019 vor fi alocate locuri și pentru elevi de clasa a X-a și a XI-a, care învață la licee și colegii cu profil real sau la celelalte colegii naționale militare.


Calendarul activităților specifice recrutării cuprinde două momente importante pentru procesul de selecție a candidaților, iar prima perioadă, 2-20 aprilie, este destinată depunerii dosarelor de înscriere la centrele zonale de selecție și orientare.


În urma îndeplinirii primului pas de către candidați, va avea loc procesul de selecție, desfășurat, începând cu data de 24 aprilie, până în data de 4 mai, și care va fi identic cu cel practicat de celelalte colegii naționale militare.


Atât candidații care au fost declarați admiși, în urma probelor de selecție pentru celelalte colegii militare din țară, cât și cei care au optat pentru un alt colegiu militar, dar încă nu au susținut probele de selecție, se pot reorienta către noua instituție de învățământ a Marinei Militare. Același lucru nu este valabil și pentru cei care nu vor îndeplini criteriile necesare pentru înscrierea la unul dintre colegiile militare naționale. 


***


Colegiul preia tradițiile Liceului Militar "Alexandru Ioan Cuza", continuatorul Școlii Copiilor de Marină, înființată prin Înaltul Decret nr. 2408 din 3 octombrie 1881, la Galați.


În septembrie 1973, Liceul Industrial de Marină din Constanța, subordonat Ministerului Transporturilor și Telecomunicațiilor, a trecut în subordinea Ministerului Apărării Naționale și s-a transformat în Liceul Militar de Marină "Alexandru Ioan Cuza", cu profil industrial.


În perioada 1973-1998, au absolvit Liceul Militar "Alexandru Ioan Cuza" peste 4.000 de elevi, dintre care 3.600 au fost admiși în instituțiile militare de învățământ superior.


Comentează știrea

Se reinfiinteaza
4 aprilie 2018
LMM

Scoala de bacteri betivi

Marinar
4 aprilie 2018
Lmm

A fost instituție eșec si pe vremea răposatului, sa faci armată cu niste copii la 14 ani e o prostie.Sunt multi care termina Academia militară si renunța la ea după absolvire barem acest liceu.Ne conduc niste oameni cu gândire precară sa nu le zicem retarzi.

Ducuțu
4 aprilie 2018
Nostalgie

Înainte de '89 era un liceu puțin peste nivelul "Navrom"-ului ! Dacă cădeai treaptă a doua la LMM sau " călcai pe bec" te dădea la Navrom ... Una peste alta amintiri..nu știu dacă mai e viabil in ziua de azi date fiind mentalitățile..

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6529 secunde