Se întâmplă la Școala Saraiu

Inadmisibil: 150 de elevi și profesori tremură de frig în clase!

404
Inadmisibil: 150 de elevi și profesori tremură de frig în clase! - elevitremurafrigclasamediafaxfot-1353706655.jpg
De mai bine de o săptămână, Școala Gimnazială Saraiu și structurile Grădinița Saraiu, Grădinița Dulgheru, Școala Gimnazială Dulgheru, respectiv 150 de copii și profesorii lor, n-au mai beneficiat de căldură, din cauza terminării stocului de combustibil lichid. 


Fix pe 1 noiembrie, pe această temă, a pregătirii școlilor pentru iarnă, ziarul "Cuget Liber" publica un articol realizat ca urmare a discuțiilor purtate cu mai mulți directori de instituții de învățământ din mediul rural constănțean. La vremea respectivă, așa cum scriam și în articol, singura directoare care nu stătea relaxată precum colegii ei era prof. Rodica Boitan, de la Școala "Nicolae Maraloi" din Saraiu, care declara că are combustibilul asigurat doar pentru o lună: "Am depus cereri deja la Primărie, dar și la Consiliul Județean Constanța și vom apela și la ajutorul Inspectoratului Școlar Județean pentru a rezolva această problemă din timp".

Și, cu toate că directoarea unității școlare a făcut numeroase solicitări pentru achiziționarea combustibilului, din cauza blocării conturilor  Primăriei Saraiu, nu s-a putut remedia situația.

"Știam că ne așteaptă o soartă grea și de aceea am făcut demersuri încă din luna septembrie pentru a putea rezolva această problemă", declara aceeași directoare.

Printr-un comunicat de presă primit din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța aflăm că joi, 22 noiembrie, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a făcut demersuri către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pentru a aloca suma necesară achiziționării combustibilului. În cursul zilei de vineri, 23 noiembrie, MECTS a alocat 20.000 lei, bani ce au drept destinație achiziționarea de com-bustibil lichid necesar asigurării confortului termic pentru desfășurarea activităților didactice în condiții optime.

Din păcate, cu toate că banii au ajuns la Saraiu, vineri, 23 noiembrie, prof. Boitan ne-a declarat că, din cauza cantității mici comandate, respectiv opt tone, furnizorul - societatea Vega din Ploiești - nu se deranjează atâția kilometri. "Mai punem radiatoare, dar nu rezistăm noi, oamenii mari. Mi-e teamă, dacă vor scădea și mai drastic temperaturile, să nu fim nevoiți să închidem școala, pentru că sunt ca și copiii mei și nu-i pot lăsa să se îmbolnăvească", a mai declarat vizibil mâhnită prof. Rodica Boitan.

În final, nu putem să nu ne întrebăm de ce a trebuit să se scurgă atâta timp de când această directoare se zbate să rezolve o problemă foarte importantă pentru bunul mers al educației și a trebuit să se acționeze în al doisprezecelea ceas, cu toate că și mass-media a semnalat gravitatea situației și nu se poate spune că nu se știa nimic despre acest subiect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : LuminaMATH merge mai departe
Pagina a fost generata in 0.3613 secunde