În sfârșit, o veste bună! Elevii din învățământul special revin la școală din 5 mai

1747
În sfârșit, o veste bună! Elevii din învățământul special revin la școală din 5 mai - 60f36f93ac0a4cfc909fa36fba39d9f8-1619773198.jpg


Cel mai recent ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății, făcut public ieri, 29 aprilie 2021, aduce unele modificări precedentului Ordin nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, iar cea mai importantă poate fi considerată aceea că elevii din învățământul special, indiferent de clasă, se vor întoarce la școală. 
Așadar, după o absență îndelungată, elevii din învățământul special se întorc, în sfârșit, în bănci, față în față cu profesorii lor și alături de semeni de-ai lor. Prof. Simina-Ioana Radoslav, directorul Centrului școlar de educație incluzivă „Delfinul” din Constanța, declara pentru „Cuget Liber” că este o veste extraordinară și pentru cadrele didactice, dar mai ales pentru părinții care au dus tot greul în această perioadă, cât elevii au fost nevoiți să se adapteze învățământului online. Sistem care, așa cum afirma și prof. Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației, a constituit o alternativă egală cu zero, în sensul că nu s-au putut face acumulări și progrese pentru această categorie aparte de elevi.


Iată prevederile cele mai importante ale ordinului comun 
La articolul 3 alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(1) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:


În Scenariul 1, prevăzut pentru „Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori”: „Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”.                               
În Scenariul 2, prevăzut pentru „Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000,  dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină”, sunt două paragrafe: 
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. 
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.234 secunde