În sfârşit! Aproape jumătate din tabletele promise au ajuns la elevii din Constanţa

1251

Articole de la același autor

Deşi anul şcolar a început de mai bine de trei luni de zile, primele tablete destinate elevilor fără posibilităţi materiale au ajuns la Constanţa abia la sfârşitul acestei săptămâni. Şi nici măcar acestea nu sunt toate. Mai mult de jumătate din elevii înscrişi pe liste pentru a primi o tabletă vor mai avea de aşteptat până când vor intra în posesia ei.

Cu o întârziere de peste jumătate de an, tabletele promise de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru şcoala online încep să vină la copii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, vineri dimineaţă, că a sosit prima tranşă de tablete, din cele 5.689 comandate pentru elevii care nu deţin un astfel de dispozitiv şi nu pot participa la orele online. „Am primit prima serie de tablete destinate elevilor din unităţile de învăţământ constănţene, prin Programul naţional «Şcoala de acasă». Acestea vor fi distribuite în cel mai scurt timp către şcolile din judeţ, în funcţie de datele transmise şi centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Următoarea serie va ajunge la Constanţa în cel mai scurt timp şi, implicit, la beneficiari. Se asigură, astfel, accesul la activităţi de învăţare online pentru toţi elevii constănţeni, din unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate şi care nu deţin dispozitive electronice cu conexiune la internet”, a declarat inspectorul şcolar general prof. Sorin Mihai.

Din păcate, vestea este doar pe jumătate bună. Deocamdată, au sosit doar 2.600 de tablete. 3.089 de elevi încă nu vor avea pe ce să lucreze. Şi cine ştie când vor veni şi echipamentele pentru ei. „Azi şi mâine (n.r. vineri – 4 decembrie şi sâmbătă – 5 decembrie) vom primi, în total, 2.600 de tablete. Restul, până la 5.689, vor veni în scurt timp. Tabletele au inclusă cartelă pentru internet şi au soft preinstalat, pentru Şcoala de acasă. Acum se verifică din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării. Dacă vor exista defecţiuni semnalate, tabletele vor fi înlocuite, conform procedurii stabilite la nivel naţional”, explică şeful IŞJ Constanţa.

Ajung la copiii de la ţară

Potrivit acestuia, numărul total, 5.689, acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii constănţeni proveniţi din medii defavorizate, conform centralizării la nivelul IŞJ Constanţa. Tabletele vor fi preluate de către managerii unităţilor de învăţământ care, în baza procedurii operaţionale a şcolii, le vor distribui către beneficiari.

La jumătatea lunii noiembrie, inspectorul şcolar general anunţa că necesarul de echipamente la nivel judeţean era de 6.899. „Până vor sosi tabletele pentru elevii care nu au deloc, inspectorii şcolari monitorizează săptămânal fiecare elev, astfel încât pregătirea tuturor să fie asigurată conform standardelor specifice, până la achiziţionarea mijloacelor tehnologice necesare”, a precizat prof. Sorin Mihai.

De asemenea, 43 de unităţi de învăţământ din judeţ nu au, în prezent, o conexiune la internet în clădire, dintre care 32 sunt grădiniţe şi 11 sunt şcoli gimnaziale sau primare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4094 secunde