În premieră la Constanța, o abordare modernă a clasicului "Don Quijote"

510
În premieră la Constanța, o abordare modernă a clasicului
Sâmbătă, 23 iunie, ora 19:00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, va avea loc în premieră o abordare modernă a temei clasice de balet "Don Quijote", de Ludwig Minkus în coregrafia lui Mihai Babușca, la finalul căreia spectatorii

sunt invitați la un cocktail.

Compania de balet a Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța prezintă sâmbătă, 23 iunie, ora 19.00, spectacolul în premieră "Don Quijote" de Ludwig Minkus. Coregrafia, adaptare a variantei clasice după romanul lui Cervantes, este realizată de Mihai Babușka în cola-borare cu scenografa Adriana Urmuzescu, aceeași echipă care a lucrat la montarea capodoperei "Lacul Lebedelor", prezentată publicului la sfârșitul anului trecut.

Spre deosebire de nenumăratele variante puse în scenă până acum la nivel mondial, spectacolul coregrafului Mihai Babușka este unul dinamic, care include foarte multe elemente teatrale cu accent pe latura comică. Repetițiile se desfășoară intens, maestrul ocupându-se în această perioadă și de "antrenamentul" de bază al balerinilor, respectiv studiile de dinaintea repetiției de sală, care includ exerciții și elemente tehnice de care balerinii au nevoie în coregrafie și care nu sunt la îndemâna oricui.

Din distribuția spectacolului fac parte: Takahiro Tsubo (Japonia) - Basil, Risa Mochizuki (Japonia) - Kitri, Eliza Maxim - Mercedes, Aliss Tarcea și Amalia Mîndruțiu - Florărese, Ovidiu Lintzmaier - Don Quijote, Cezar Buculei - Sancho Panza, Andrei Dolcoș (București) - Gamache, Bogdan Plopeanu (Sibiu) - Toreador, Diana Ionescu - Amoraș, Cecilia Ursul - Dulcineea, Camelia Radu - Cârciumăreasa și Gelu Râpă -Cârciumar, alături de ansamblul de balet.

Finalul spectacolului cuprinde un cocktail oferit de noul partener de evenimente al teatrului, la care spectatorii au ocazia să îi cunoască atât pe artiști cât și pe cei implicați în punerea în scenă a acestui spectacol.

Biletele puse în vânzare pentru acest recital pornesc de la 20 lei (reducere pentru seniori, elevi și studenți), 25 lei și 30 lei, prețul variind în funcție de poziția în sală.

"Am făcut această alegere, care e în premieră pe scena Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski pentru a schimba decorul cu care erau obișnuiți spectatorii noștri. Ne-am gândit să îmbunătățim activitățile de la teatru, să îmbunătățim raportul nostru cu publicul. Această activitate se desfășoară mai colorat, mai vesel. Este un spectacol inedit, căci avem foarte multe proiecții, un decor mult mai amplu și costume splendide.

Suntem convinși că vom atrage publicul cu astfel de evenimente, și mai mult decât atât, îl vom păstra lângă noi pentru mai multă vreme. Avem invitați personalități japoneze dar și din țară, și acesta este un alt element care face ca acest spectacol să fie mai deosebit", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniela Vlădescu, directorul Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8398 secunde