In memoriam Vasile Cojocaru

Luni, 13 Ianuarie 2020
356
Luni, 20 ianuarie este o zi tristă pentru actorii Teatrului de Stat Constanța (TSC). Timp de o oră și jumătate, de la ora 19.00 la 20.30, ei îl vor comemora pe Vasile Cojocaru, decedat în urmă cu zece ani. Actor, poet, profesor de actorie, Vasile Cojocaru, Ică, pentru prieteni, a marcat în multe și frumoase feluri viața culturală a orașului în care s-a născut și viețile constănțenilor care l-au întâlnit.


"Avea doar 60 de ani, abia împliniți, atunci când a plecat dincolo, într-o zi geroasă de ianuarie a anului 2010. În 20 ianuarie se împlinesc zece ani de când cei care l-au iubit îi duc dorul și se vor întâlni pe scena și în sala Teatrului de Stat Constanța pentru a spune acest lucru, fiecare în felul său. Colegii, foștii studenți, prietenii, familia, spectatorii sunt invitați să participe la un eveniment artistic In memoriam Vasile Cojocaru", au declarat reprezentanții TSC.


Vasile Cojocaru a debutat la Constanța, la data de 31 octombrie 1974, odată cu regizorul Silviu Purcărete. A fost un actor cu un talent copleșitor, cu o voce excepțională, gravă și pătrunzătoare. De-a lungul timpului, el a realizat aproximativ 50 de roluri pe scena teatrului, a scris scenarii de teatru antic, cuplete de musical, a jucat în filme, a publicat mai multe volume de poezie, consacrându-se ca o mare personalitate culturală a orașului pe care l-a iubit.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2999 secunde