In Memoriam, profesor Adrian Drăguț. "Rămas bun, stimate coleg!"

510
In Memoriam, profesor Adrian Drăguț.

Articole de la același autor

Profesorul de educație artistică plastică Adrian Drăguț, de la Școala nr. 16 din Constanța, a încetat din viață. Mereu în căutarea noilor talente, de patru decenii în slujba învățământului gimnazial și liceal din Constanța, profesorul de educație artistică plastică Adrian Drăguț a învățat generații întregi de elevi să iubească arta.

Adrian Drăguț a plecat la îngeri și a lăsat un gol imens în lumea artistică a orașului nostru, în sufletele elevilor pe care i-a ghidat cu atâta dăruire, al profesorilor și tuturor celor care l-au cunoscut, iubit și apreciat.

Holurile școlii pe care o iubea atât de mult sunt decorate cu lucrările elevilor săi, realizate în tehnica picturii și a colajului și inspirate din realitatea cotidiană și din sărbătorile și tradițiile românești, la loc de frunte tronând colajul tridimensional dedicat Centenarului Marii Uniri și fresca având ca tematică viața de școlar.

"Îmi este greu să vorbesc la trecut. A fost un cadru didactic care s-a dăruit meseriei de dascăl, un bun profesionist, apreciat de colegi și de tot personalul școlii. Un om deosebit, mereu cu zâmbetul pe buze, l-am stimat și l-am apreciat pentru tot ceea ce a făcut. La 1 septembrie trebuia să iasă la pensie. Rămas bun stimate coleg, nu te vom uita niciodată, ai lăsat un gol în sufletele noastre. Acolo sus printre îngeri, să te bucuri de toată admirația și stima pe care am avut-o pentru dumneavoastră", a declarat prof. Carmen Mitican, directorul Școlii Gimnaziale nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu".

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Constanța din 1986 și premiat cu distincția ,,Gheorghe Lazăr" clasa a II-a în 2006, Adrian Drăguț a vernisat 11 expoziții personale atât în Constanța, Medgidia, București, cât și în străinătate, în Glasgow și Viena. Lucrările sale cuprind îndeosebi portrete de o rară finețe, discreție și rafinament și peisaje dobrogene sau venețiene, solare, calde și luminoase, de o picturalitate, virtuozitate și muzicalitate deosebite, care se află în colecții particulare în Austria, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, România, Suedia, Statele Unite ale Americii sau Ungaria, precum și publice, de stat - primăria Nevers din Franța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8193 secunde