În ce condiții va avea loc admiterea la Medicină, anul acesta

308

Articole de la același autor

În scurt timp, elevii claselor a XII-a își vor încheia cursurile și vor intra în febra examenelor de Bacalaureat. Apoi, imediat ce vor afla dacă au luat Bac-ul, vor avea posibilitatea de a se înscrie la facultate. Admiterea va avea loc într-o manieră diferită, comparativ cu anii trecuți, având în vedere pandemia de coronavirus.

Cu toate acestea, conducerea Universității "Ovidius" din Constanța a luat o serie de măsuri pentru ca facultățile unde sunt de susținut probe practice și unde admiterea nu se face pe bază de dosare să poată organiza concursul. Una dintre facultățile la care viitorii absolvenți au de susținut probe este Medicina, unde, an de an, concurența este foarte mare.

Aici, admiterea va avea loc în aceeași zi cu celelalte facultăți, respectiv 26 iulie. Examenele se vor susține la fel ca și în anii trecuți, la sediul facultății, dar cu luarea tuturor măsurilor de siguranță. Astfel, candidații vor sta la o distanță de doi metri unii de alții, în săli vor exista soluții dezinfectante etc.

Potrivit decanului facultății, prof. univ. dr. Doina Tofolean, înscrierea se va face online. Imediat după aceea, au loc examenele, la Medicină Generală și la Asistență Medicală. Până atunci, însă, tinerii vor putea lua parte la o simulare online a examenului din vară, care va avea loc duminică, 24 mai.

"Ei vor avea afișat pe ecranul computerului un test pentru simulare, un caiet de examen, urmând ca, după trei ore, să primească și grila de corectare. Practic, va fi o simulare cu autocorectare. În ceea ce privește participarea, aceasta este liberă, oricine poate completa testul. Întrebările vor fi din biologie, obligatoriu, și chimie sau fizică", a adăugat decanul.

Accesul elevilor la testare se va face printr-un link ce va fi postat pe site-ul facultății, în zilele ce urmează.

XXX

Legat de taxele școlare pe care studenții le vor avea de achitat o dată cu începerea anului de învățământ 2020 - 2021, prof. Doina Tofolean a precizat că acestea se mențin la aceeași valoare ca în anii trecuți: 7.000 de lei pentru studenții români și 5.000 de euro pentru cei străini. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5649 secunde