În ce condiţii se pot transfera elevii de la o şcoală la alta

4634
În ce condiţii se pot transfera elevii de la o şcoală la alta - incepetransferul-1627827375.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a elaborat o procedură privind transferul elevilor în unităţile de învăţământ preuniversitar. Aceasta se aplică tuturor elevilor care se transferă de la o unitate de învăţământ la alta, respectiv în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, în conformitate cu actele normative în vigoare.

Astfel, elevii au dreptul să se transfere de la o formaţiune de studiu la alta, de la o unitate de învăţământ la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare sau calificare profesională la alta, de la o formă de învăţământ la alta. „Transferul copiilorw şi elevilor se face cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul şi cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ la care se transferă. În cadrul învăţământului liceal, elevii se pot transfera dacă media din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul”, se arată în documentul aprobat de ISJ Constanţa.

Dosarul trebuie să conţină cererea de transfer, o copie a cărţii de identitate a părintelui sau reprezentantului legal, o copie a cărţii de identitate a copilului sau a certificatului de naştere, o adeverinţă cu media semestrială, anuală sau de admitere, după caz, precum şi situaţia centralizată a numărului de elevi pe clase, la nivelul unităţii de învăţământ.

Transferurile se realizează pe perioada vacanţei de vară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7701 secunde