În atenția elevilor de clasa a VIII-a! Au început înscrierile la colegiile naționale militare

411
În atenția elevilor de clasa a VIII-a! Au început înscrierile la colegiile naționale militare - colegiimilitare-1641816893.jpg
Începând de luni, 10 ianuarie, au debutat înscrierile în vederea admiterii la cele cinci colegii naționale militare - Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza; Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc; Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova; Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța.

Criteriile specifice de recrutare sunt: vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere); absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, în vederea participării la selecție, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține candidatul cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului.

Înscrierile se încheie pe data de 25 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4912 secunde