În atenția elevilor ambițioși. Se dă startul olimpiadelor școlare

218
În atenția elevilor ambițioși. Se dă startul olimpiadelor școlare - olimpiade-1420650259.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, elevii constănțeni de clasa a VIII-a, pasionați de chimie, se vor confrunta cu primele emoții, la faza locală a olimpiadei cu acest profil. 


Șapte centre de concurs au fost desemnate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru această etapă. Pentru elevii din municipiul Constanța, a fost desemnată Școala nr. 43 "Ferdinand" Constanța, iar pentru județ, Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia, Școala Gimnazială nr. 1 "George Enescu" Năvodari, Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol, Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova și Liceul Teoretic Băneasa. Week-endul viitor, pe 17 ianuarie, este prevăzută etapa pe școală a olimpiadei de limba engleză pentru liceu. Elevii care se vor califica în faza următoare vor susține o nouă probă pe 24 ianuarie, în etapa locală, faza județeană a acestei olimpiade urmând să se desfășoare în două etape. Pe 21 februarie, vor fi testate competențele de scriere corectă în limba engleză (writing), iar pe 28 februarie, sunt testate aptitudinile de vorbire (listening and speaking). Aceeași olimpiadă de limba engleză, dar pentru gimnaziu, va avea prima fază, cea pe școală, pe data de 28 martie, iar etapa județeană este programată pe 25 aprilie. 


Departamentul de limbi moderne a făcut public calendarul de desfășurare a olimpiadei de limbi romanice, respectiv limba franceză, limba italiană și limba spaniolă, directorii unităților școlare hotărând data când se va organiza faza pe școală, însă nu mai târziu de 31 ianuarie. Faza județeană, proba scrisă, a olimpiadei va avea loc pe 7 martie, iar pe 14 martie - proba orală pentru clasele a XI-a și a XII-a. Faza națională este programată în perioada 6 - 10 aprilie, la Baia Mare. 


Pe 24 ianuarie, debutează și olimpiada de limba și literatura română, etapa locală, iar faza județeană va avea loc pe 21 februarie, în această etapă calificându-se toți elevii care au obținut minimum 80 de puncte în etapa locală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.448 secunde