La Liceul Internațional de Informatică

Iată cum matematica devine extrem de distractivă

Duminică, 17 Martie 2013
3689
Săptămâna trecută a constituit pentru elevii și profesorii Liceului Internațional de Informatică o adevărată provocare, ei organizând împreună Săptămâna Matematicii și Informaticii. 

Fanii matematicii au participat la diferite activități organizate de prof. Serdal Aslantas, Alexandra Botoșanu și Zecheria Kaya. 

Cum unul din motivele pentru care matematica a fost sărbătorită în această perioadă este ziua de 14 martie, ziua Pi (3,14), nu puteau lipsi activitățile special desemnate pentru această zi, concursuri care fac legătura dintre constanta Pi și englezescul Pie (plăcintă). 

Matematica a adus artă, a adus plăcinte, a adus numere, dar în același timp a oferit elevilor Liceului Internațional de Informatică posibilitatea de a afla, de a observa și de a discuta despre condiția geniului în matematică în societatea modernă prin vizionarea filmului "A beautiful mind", bazat pe viața premiantului Nobel în economie, John Nash, și prin vizionarea unor documentare și prezentări despre marii savanți români: Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, Emil Racoviță, părintele bio-speologiei, George Emil Palade, laureatul Nobel pentru medicină, renumitul pionier în domeniul aviației Henri Coandă, matematicianul Grigore Moisil, care este în același timp și părintele informaticii românești, și nu în ultimul rând Laurențiu Popescu, cel care a descoperit telocitele. 

Informaticienii liceului au susținut seminarii pe diferite subiecte interesante, iar Săptămâna Matematicii și a Informaticii nu se încheie aici, elevii având rezervate pentru săptămâna aceasta o vizită la Facultatea de Matematică a Universității "Ovidius", un concurs Computer Science Quiz Contest și o prezentare a proiectelor realizate prin programul After Effects de efecte speciale în filmare. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2643 secunde