Gala Festivalului Scurtmetrajelor pentru Liceeni

"Iar câștigătorii sunt..."

453

Vineri, 18 mai, de la ora 10, la Casa de Cultură din Constanța, se va desfășura gala de premiere a celor mai bune din cele 10 filme ce au intrat în finala Festivalului Național de Scurtmetraje pentru Liceeni FILMMIC, organizat de Liceul Teoretic "Traian" din Constanța. Două dintre cele 10 filme finaliste aparțin constănțenilor: unul de la Liceul Teoretic "Ovidius", iar celălalt, organizatorului - Liceul "Traian".

Ca și la edițiile precedente, festivalul este inclus și anul acesta în Calendarul Național al Activităților Extrașcolare al Ministerului Educației, Cercetării și Sportului. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării Tineretului și Sportului, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Casa Corpului Didactic Constanța, Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România, dar și cu Cityplex Tomis Mall Constanța și Fundația World Vision.
Evenimentul, aflat la a cincea ediție, s-a bucurat de o popularitate crescândă în rândul liceenilor din toată țara, ajungând ca anul acesta să fie un obiectiv pentru echipe din 23 de județe, coordonate fiecare de un dascăl. Cinefilii amatori au conceput, au realizat și au trimis la Constanța 40 de filme ce au fost jurizate și selectate pentru gală. Aici vor rula cele 10 scurtmetraje ce au întrunit sufragiile juriului în privința calității imaginii, sunetului și regiei, a respectării condițiilor de participare, a originalității și creativității scenariului, precum și a expresivității interpretării actoricești. Jurizarea filmelor a fost făcută de profesioniști din industria cinematografică, din media și din educație, precum: președintele juriului, regizorul Dinu Tănase - președintele Uniunii Producătorilor de Film și Audiovizual din România, prof. Marinela Mrejeru - inspector Educație permanentă și mentorat, prof. dr. Andreea Artagea - director Casa Corpului Didactic Constanța, alături de doi jurnaliști.
Tema ce i-a inspirat pe concurenți anul acesta a fost "Între răspunsuri și întrebări", ceea ce le-a oferit ocazia să își exprime cinematografic trăirile, dilemele și gândurile despre viața de adolescent. Felul în care unii concurenți au transmis artistic principala provocare a vârstei - întrebările și răspunsurile - va fi o surpriză extrem de plăcută pentru participanții la Gala de premiere.
Organizatorii vor acorda premiile I, II, III și mențiune, precum și Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriță, Premiul cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cea mai bună regie. Pentru prima oară în istoria FILMMIC, în concurs a existat și secțiunea de Animație, unde performanța va fi de asemenea răsplătită.
După Gala de premiere, publicul este invitat la Cityplex Tomis Mall Constanța, unde, la ora 16, începe un work-shop, în care membrii juriului vor sta față în față cu câștigătorii premiilor.
Reamintim că, anul trecut, dovadă aprecierii de care s-a bucurat la nivel național, FILMMIC a fost premiat la secțiunea "Cel mai bun proiect educațional" la Gala "Premiile în Educație" ale Fundației Dinu Patriciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.464 secunde