Recunoaștere națională

Horațiu Cherecheș și Adrian Mihaiu - cei mai buni balerini ai României

342
1
Horațiu Cherecheș și Adrian Mihaiu - cei mai buni balerini ai României - balerini-1370786638.jpg

Articole de la același autor

Aseară, la Iași, la Teatrul Național "Vasile Alecsandri", s-a desfășurat prima Gală a Premiilor Operelor, la care au luat parte aproximativ 700 de persoane, 200 dintre acestea fiind personalități de marcă din lumea lirică românească, dar care și-au făcut un renume atât în țară, cât mai ales în străinătate.

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța a fost reprezentat cu mult succes de balerinii Horațiu Cherecheș, căruia i s-a con-ferit premiul special de excelență, și Adrian Mihaiu, recompensat cu premiul pentru cel mai bun solist de balet. La această categorie, pe lista nominalizărilor s-au aflat și Dan Haja, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, și Marian Chirazi, de la Opera Națională Română Iași.

La această primă ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, organizată în parteneriat cu Primăria municipiului și Consiliul Județean Iași, au fost acordate 33 de premii pe 14 categorii, respectiv 33 de statuete și distincții. Pe lângă aceste distincții, s-au acordat premii de excelență și pentru întreaga activitate, dar și premii speciale ale juriului. Acestea au fost înmânate de personalități marcante ale culturii românești din țară și străinătate.

Fiecare dintre câștigători a primit câte o statuetă și o plachetă, numele lor fiind gravat imediat după ieșirea de pe scenă. Cele 33 de statuete, care reprezintă o muză cu o harpă în mână, sunt de mărimea celor înmânate la Gala Premiilor Oscar și sunt confecționate din rășină specială suflată în aur și cupru. 

Comentează știrea

un cunoscator
10 iunie 2013
de ce ești supărată

Dragă Simona ori dormeai ori nu ai auzit că domnul Gigi Stanciu a fost nominalizat la cel mai bun dirijor iar domnul Ciorei a primit distincția de excelență. În sfârșit a aflat toată România că la Constanța este o OPERA NAȚIONALĂ. Felicitări doamnei Daniela Vlădescu pentru că a reușit să se impună.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8305 secunde