X
X
Mai multe ştiri online:

Guvernul va acorda părinților un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă

Ştire online publicată Joi, 06 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul va acorda părinților, în noul an școlar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită școală pe motive ce țin de pandemia COVID-19, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


"În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, așa cum a fost, (...) va fi o măsură locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%", a explicat Orban.


După ce a participat joi la inaugurarea Muzeului mineritului, proiect reabilitat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, el a fost întrebat de ziariști dacă părinții ai căror copii vor rămâne acasă după începerea anului școlar vor fi sprijiniți financiar.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16554 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2527 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1522 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1269 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3149 secunde