Guvern: Absolvenții cu media 10 la examenele naționale vor primi stimulente financiare

173
1
Guvern: Absolvenții cu media 10 la examenele naționale vor primi stimulente financiare - sacrificiileelevilor1436106973-1472725645.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an, Evaluare națională și Bacalaureat, vor primi stimulente financiare, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința Executivului.


"Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere față de performanțele realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea națională pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2016", se arată într-un comunicat al Guvernului.


Sursa citată precizează că, în 2016, un număr de 86 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie — iulie, iar 253 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea națională.
"Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice", se mai arată în comunicatul citat.


Comentează știrea

NINB
4 septembrie 2016
RESPECT PROF.

Felicitari Guvernulu pentru hotararea de a stimula absolvenții care au obținut media 10 la evaluarea națională și la bacalaureat. Dar profesorii disciplinelor de examen de ce nu sunt macar nominalizati si sa primeasca o diploma ca oricum cu bani nu sunt obsnuiti. Oare aceste performanțele realizate de elevi erau oare posibile fara cadrele didactice?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4387 secunde