Greva din învăţământ, pusă pe pauză! Au fost cumpăraţi sindicaliştii?

6439
1
Greva din învăţământ, pusă pe pauză! Au fost cumpăraţi sindicaliştii? - fondsindicate-1641581444.jpg
La finele anului trecut, sindicatele profesorilor păreau ferm hotărâte, declanșând proteste de stradă, nemulțumite de faptul că Guvernul a amânat din nou aplicarea Legii 153/2017 prin care ar fi trebuit să primească încă de acum doi ani 16% creștere salarială.



Potrivit sindicatelor, de la 1 ianuarie s-a acordat doar o creștere de 4%, aproximată la 65 de lei net pe lună.

Cu două zile înaintea Crăciunului, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ transmitea, prin intermediul unui comunicat, faptul că profesorilor le-a ajuns cuțitul la os și că bătaia de joc trebuie să înceteze. Plecând de la titlul „Profesorii României, printre cei mai săraci europeni. Mulți dintre ei vor avea ce să pună pe masa de Crăciun doar cu ajutorul rudelor!”, textul abunda de tânguieli sindicaliste, deja în nota cu care s-au obișnuit membrii de sindicat sau nemembrii: „Situația este dramatică dacă profesorul are de plătit și o chirie” sau „profesorii care se află în pragul pensionării, dar care vor deveni curând pensionarii săraci ai României”.

Mai mult, ca urmare a unui chestionar aplicat în intervalul 13-21 decembrie, din cei peste 32.000 de angajați din învățământ care au răspuns la chestionar, mai mult de jumătate (67,5%) susțineau declanșarea unei greve generale începând cu 10 ianuarie 2022, chiar cu riscul de a nu-și primi salariile pe perioada întreruperii activității.

Va să zică, cu toate că premisele unei greve generale, la 17 ani de la greva din mandatul premierului Călin Popescu Tăriceanu, erau asigurate, președintele FSLI, Simion Hăncescu, a anunțat, zilele acestea, amânarea grevei, invocând un motiv de-a dreptul pueril. „Nu va începe greva generală pe 10 ianuarie 2022, pentru că pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu, în ultima perioadă. Noi vrem să continuăm dialogul cu Guvernul, însă ne-am dori să nu ne mai trateze cu indiferență. Așadar, nu va fi grevă generală pe 10 ianuarie, însă aceasta e tendința. Ne îndreptăm spre o grevă generală, dar, în acest moment, nu știm când va începe”.

„Momentul este ACUM, înainte să se încheie mediile pe semestrul I”

La aflarea veștii că, din nou, greva generală nu va avea loc, în ciuda pregătirilor temeinice, profesorii au comentat cu vehemență:

„Felicitări sindicatelor că adună banii din toate pârțile!! Cea mai bună afacere de succes este sindicatul: investiție zero profit maxim (doar vorbe)!!!”.

„Adică... peste 200.000 de oameni au semnat pentru grevă generală, fără încheierea mediilor, și tu spui pas? Adio sindicat!”.

„Voi sunteți cancerul învățământului românesc! Am să ies din sindicat.

V-am plătit destul! Rușine! Eu de mult timp spun că voi - pe care doar vocea și talentul... vă recomandă să fiți acolo - trebuie să intrați (acum susțin că definitiv) în greva foamei și să ieșiți doar după rezolvarea problemelor din învățământ! Acum iarăși (o vreme) activați... sub acoperire și meditați îndelung la binele nostru! Somnul profesorilor naște ... lideri de sindicat!”.

„Foarte bine! Acum merg la secretariat să depun cerere pentru anularea cotizației la sindicat! Pentru ce să plătesc cotizația dacă de doi ani ne chinuim să punem în aplicare o lege pt mărirea salariilor și nu suntem în stare să rezolvăm ? Răbdarea mea a ajuns la final ! Adio sindicat ! Nu meriți să te plătesc! Nu reprezinți cu succes interesele mele ca contribuabil !Păcat... Am avut încredere!”.

„Își bat joc de toți cei care au spus-o tare și răspicat: Vrem grevă generală!!! Momentul pentru aceasta e ACUM, înainte să se încheie mediile pe semestrul I - singurul atu pe care îl avem în discuțiile purtate cu hoții din Guvern. De ce nu ne reprezintă Sindicatul?! Ne mobilizăm, stați liniștiți. VREM GREVĂ GENERALĂ DIN 10 IANUARIE!!!”.

„Rușine să vă fie! Pe cine reprezentați, profesorii care au votat greva sau guvernul? La salariile pe care vi le-ați făcut din cotizațiile noastre, ar trebui să fiți de partea noastră! Vi s-a promis vreun post călduț, urmat de vreo pensie specială? Mi-e greață!”.

„Vin cu o propunere: hai să ne unim și să ieșim cât mai mulți din sindicat. Acești domni se lăfăie pe banii noștri. Fără cotizanți, trec la catedră. Cred că au uitat cum mai este”.

„Sunteți niște lași și mai aveți pretenții să vi se mărească salariile. Ce nevoie au profesorii de acești sindicaliști dacă se lasă cumpărați de guvern???”.



Comentează știrea

E.C. Ninu
8 ianuarie 2022
Mișcarea sindicală

Trebuie regândită mișcarea sindicală din învățământ, neputincioasă, compromisă și prăbușită cu totul! Mulți dintre liderii de sindicat sunt unși chiar de către directori, ca viitori cozi de topor, care directori, de regulă, reprezintă interesele formațiunilor politice perindate la putere, efemeride lamentabile, până în prezent.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3427 secunde