Grecii din Constanţa sărbătoresc cea de-a doua Zi Naţională

Luni, 26 Octombrie 2020
192
Mâine, 28 octombrie, Republica Elenă sărbătoreşte cea de a doua Zi Naţională. În această zi, în zorii zilei de 28 octombrie 1940, ambasadorul italian la Atena, Emmanuelle Grazzi, i-a înmânat premierului grec Ioannis Metaxas un mesaj ultimativ din partea lui Mussolini. În acest mesaj, „Il Duce” pretindea libera trecere a trupelor italiene prin Grecia către „puncte strategice” nespecificate din interiorul ţării. De la evenimentul din această dată, Grecia sărbătoreşte „Ziua demnităţii”, comemorând eroii căzuţi în lupta antifascistă.

Ca urmare, peste tot, în întreaga lume se organizează parade militare şi manifestaţii cultural-artistice, iar traficul este oprit. Oraşele de coastă organizează parade navale dar cel mai mult se sărbătoreşte în Atena şi Salonic.

La Constanţa, preşedintele Comunităţii Elene „Elpis”, Anton Antoniadis a declarat că va fi organizat un serviciu religios, miercuri, 28 octombrie, de la ora 11.00, la Biserica Greacă „Metamorphosis”. Totuşi, prezenţa va fi restrânsă în condiţiile distanţării impuse de hotărârile în vigoare.

Pagina a fost generata in 0.4884 secunde