Gheorghe Dumitrașcu, plin de surprize

730
1
Profesorul și istoricul Gheorghe Dumi-trașcu, cunoscut deja ca o "emblemă istorică" a Constanței, continuă să ne surprindă cu munca lui asiduă și cu nenumăratele proiecte, atât în curs de desfășurare, cât și în plan pentru viitor.

"În momentul de față, mă aflu într-o fază avansată la scrierea unei cărți, împreună cu Lavinia Gheorghe, fiica mea, o carte privitoare la raporturile între turci, tătari și români în Dobrogea, în virtutea sau în lumina unor izvoare inedite sau rare. Privesc cu mare bucurie cum colegi de-ai mei, în primul rând Valentin Ciorbea, scot volum după volum și micșorează fanta pe care eu o înaintez în subiect. Această carte o voi închina alegerilor, cu speranța ca până atunci să fie gata", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gheorghe Dumitrașcu.

De asemenea, profesorul mai lucrează la încă un proiect, o carte începută cu răposata lui soție Lucica Dumitrașcu, în anul 1999. Cartea se numește "1001 de personalități, personaje, persoane, inși și indivizi din viața românească", de la 1989 până la câțiva după 2000, și este descrisă în portrete ale unor oameni pe care profesorul i-a cunoscut personal. Cartea sa a ajuns spre final, urmând să fie scoasă în viitorul apropiat. 

Comentează știrea

Nicu Coman
27 martie 2012
Bravo!

Succes mult Nea Gica si sa te ajute Dumnezeu sa-ti duci la bun sfarsit frumoasele activitati culturale de care Constanta, Dobrogea si chiar Romania are atata nevoie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2377 secunde